Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kétségbeesetten várja a piac a Fed elnök beszédét

Kétségbeesetten várja a piac a Fed elnök beszédét

Újból erősödnek az európai adósság félelmek, ennek hatására pedig Nyugat-Európa és New York is mníuszban zárt tegnap.

A Bloomberg értesülései szerint Spanyolország elhalasztotta a döntést arról, hogy kérjen-e mentőcsomagot. Közben a szlovák miniszterelnök 50 százalékosra tette az euroövezet széthullásának esélyét. Az amerikai makroadatok sem voltak valami fényesek.

Bár a vártnál többen igényeltek újonnan munkanélküli segélyt a múlt héten az Egyesült Államokban, a két héttel ezelőtti felfelé korrigált adathoz képest stagnálás volt megfigyelhető. Egy másik adat szerint a fogyasztói kiadások mértéke öt hónapja nem látott szinten nőtt júliusban, igaz, a várt adattól némiképp elmarad. A hét legfontosabb eseménye lesz ma a Jackson Hole-i konferencia. Amire egész héten vártak a piacok az Ben Bernanke FED elnök beszéde lesz. Többen abban bíznak, hogy a kedvezőtlen gazdasági kilátásokra való tekintettel újabb monetáris lazítást helyez kilátásába az elnök.

Az amerikai tőzsde indexek viszonylag magas szintje alapján nem számít újabb monetáris lazító programra az amerikai FED részéről az MKB befektetési igazgatója. Daróczi Andor azzal kapcsolatban mondta ezt a Gazdasági Rádiónak, hogy a piaci várakozások nagyon felfokozottak. Ha elmarad a bejelentés, akkor azt nagy esések követhetik a piacokon, és a forint is jelentősen gyengülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk