Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Október 03. 17:04, vasárnap | Helyi

Kevesebb részt vevő - online percről percre

Kevesebb részt vevő - online percről percre

17:30 További részvételi mélyrepülés, az adatok önmagukért beszélnek : 41102 főböl 13572 szavazott, ami 33,02%-os a részvételi arány. Adalékként országosan 44,7 százalék, ami azt mutatja, hogy behozhatatlan a lemaradásunk az országo

Megyénkben Baknykútin 85 százalék ment el voksolni, jó nem nehéz a 120 szavazásra jogosultból, legyen mondjuk 20 ház. .Székesfehérvár is 33,79 százalékos részeredménnyel rendelkezik, de azért vannak városunknál rosszabbul szavazó települések alig több 25 százalék Mezőszentgyörgy.Városunkban 40 százalék fölött alig néhány szavazóhelyen az Újtelepi iskolában, az Aranyalma óvodában, a Dunaferr Szakközépiskolában, a Rostiban és a Vasváriban mértek.

A legjobban sikerült a választásra mozgósítás Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében. Budapesten a legrosszabb az arány. Jó még átlagosan is jobb, mint városunkban, de tény, hogy 40 százalék alatt csak Komárom-Esztergom , Pest megye, Bács-Kiskun és hajdu-Bihar produkálta.

15:00 Megírtam,aztán már a program is feladta, nem volt hozzá elég bitje, byte-ja, stb... hogy kitegye, elszállt inkább. Írom megint, nem hoz zavarba. Tehát gyenge kezdés után hullámvölgybe került a részvételi arányunk. Ez városba 25,53% százalék, az országos 31, 47 %-hoz képest.

Elég nagy a szórás, az északi régióban elmennek az emberek, a Dunántúl por került a gépezetbe, de a leginkább nem szavazó Bács-kiskunban is jobbak az eredmények, mint nálunk. No, jó még a fővárosi átlagot sem hozzuk. Ez van. És most széttártam a karom.

Itt van nézzék meg a saját két szemükkel !

13:00 már 20,25 százalék a részvétel. Én még mindig nem vagyok benne. Az országos 23, 68. Tartjuk a különbséget és a távolságot. Amúgy minden eddiginél gyengébb ez az adat. Most persze reménykedhetnénk, hogy ez változhat. De nagyjából és egészéből nyilvánvaló, hogy ez a tendencia. Végülis, ez a szép a demokráciában, akár egy ember is eldöntheti. Ez persze pikírt megjegyzés volt, de lassan cihelődöm, s megyek statisztikát javítani. Csakazértis....

11:00 Azért nem olyan vészes a helyzet. 6105 jelen állás szerint a részvétel, ami ugye már az összes jogosult 14, 85 százalékát jelenti. Itt kongatom a vészharangot, már majdnem kuvikolni is megtanultam. Az országos átlag 16,31 százalék. Most neki álltam végigszörfölni, hogy is volt korábban. Éljen a világh

Az persze mindenféle elemzőképesség nélkül megállapítható, hogy ilyen alacsony időarányos részvétel az elmúlt nyolc évben nem volt. Ahogy most éppen Fejér megyei adatokat bugászom, nyilvánvaló, hogy 2006-ban aztán volt szavazási hajlandóság 18, 5 százalék már megtette, amit tennie kell mielőtt elütötte a delet az óra. . 2002-ben is 1,1 százalékkal jobbak voltak az értékeink, de azért a kora reggelinél bíztatóbbak az állapotok.


9:00 részvételi eredmények: Már látszik, hogy nincs igazam az első ponttal. Nem a korai időpont zakkantotta meg a részvételt. Bár még én is melegítőben verem a gépet itthon. És nem teljesítettem állampolgári kötelességem.
Tehát 9.00-kor az országos átlag :6,6%, a városban 5,75% -os a részvétel.

Áprilisban ez 9,52% volt, jó javul az arány a reggel 7 órásihoz képest, nem számolok százalékot, de jóval kevesebb a voksoló, mint tavasszal.

Ez persze pocsék hír, nem a jelölteknek első sorban, hanem annak szól, hogy nem akarnak sokan jogaikkal élni, mert nem és kész. Inkább azt mondják, hogy döntsenek helyettük mások. Ez olyami, mint amikor megkérezem, mit főzzek, és a családom azt mondja, mindegy. Délben, meg turkálja a tányérját. Totálkáros vagyok tőle. De ezt majd a politológusok fogják elemezni, hosszasan.


.A választási iroda tájékoztatója szerint rendben folynak a választások: Reggel 7 óráig 264-en szavaztak, ez 0,64%-os részvételi arány. A következő eredmény kb. 10 óra körül várható.

Csak a mihez képest végett a tavaszi parlamenti választásoknál az országos átlag 07.00 országosan 1, 36% volt, városunkban pedig . 1, 42 %.

Lehetséges következtetés:

1. Ősszel nem kelünk korán.

2. Korán keltünk,de mentünk még szavazni, mert fáztunk

3. Nem is keltünk korán, és nem is megyünk szavazni csak feleannyian.

Persze a tényekre hamarosan fényderül. Ne aggodalmaskodjanak, rajta tartjuk a valóság ütőerén a kezünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.