Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 14. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kezelhető lenne Görögország kilépése az euroövezetből

Kezelhető lenne Görögország kilépése az euroövezetből

Angela Merkel német kancellár helyettese, Roesler azt nyilatkozta, hogy egyetért Jean-Claude Juncker Ecofin-elnökkel abban, hogy bár Görögország kilépése az euroövezetből nemkívánatos jelenség, de minden bizonnyal kezelhető lenne.

Merkel pártja, a CDU részéről érkeztek olyan nyilatkozatok (egészen pontosan Michael Fuchs frakcióvezető helyettestől), melyek szerint Németország elérte a teljesítőképességének határát, ami a periféria finanszírozását illeti. Ha Görögország nem lesz képes teljesíteni a vállalt kötelezettségeit és a trojka szeptemberi látogatása nem lesz megnyugtató, úgy nem fogják támogatni tovább a hellén állam finanszírozását. Az euró piacán egyelőre ezek a nyilatkozatok nem okoztak különösebb pánikot, mivel szeptember végéig még sok minden történhet, de egy valami biztos, Németország továbbra sem támogatja a nagyobb felelősségvállalást - írják a Quaestor elemzői. A CDU-tól olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amely szerint a német kormány nem engedheti meg, hogy az EKB pénznyomdaként működjön, amellyel túllépi a hatáskörét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 05:00, szombat | Külföld

Már az idén elkezdődhet a német lakosság oltása

Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban, így már az idén elkezdődhet a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen - jelentette a hírportálján a Bild című német lap.

2020. Október 23. 17:04, péntek | Külföld

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel a francia hatóságok

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel, 24 embert előállítottak és 24 ezer euró készpénzt lefoglaltak a hatóságok Franciaországban

2020. Október 23. 14:08, péntek | Külföld

A megyék több mint felére kiterjesztik az éjszakai kijárási tilalmat Franciaországban

A franciák több mint kétharmadát érinti szombattól az éjszakai kijárási korlátozás, amelyet a koronavírus-járvány megfékezésére a kormány az ország száz megyéjéből 54-re terjeszt ki.

2020. Október 23. 13:01, péntek | Külföld

Túszokat ejtettek egy római migránsközpont lakói a karanténintézkedések miatt

Az emberrablások esetében alkalmazott rendőrségi közvetítők segítségére volt szükség egy római migránsközpontban csütörtökön, ahol a koronavírus miatt karantén alá helyezett bevándorlók túszul ejtették a tábor dolgozóit.