Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 31. 09:56, szombat | Helyi

Kézilabda évzáró, remek hangulatban

Kézilabda évzáró, remek hangulatban

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 2014. május 28.-án tartotta bajnoki évadzáró ünnepségét, ahol többen elismerésben és ajándéktárgyban részesültek.

A rendezvényen megjelentek többek között Dr. Dorkota Lajos, az Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Cserna Gábor polgármester, Dr. András István, a Dunaújvárosi Főiskola rektora, a város alpolgármesterei, képviselői, az akadémia teljes személyi állománya és meghívott vendégei.

Az ünnepség rövid műsorral indult. Elsőként Gasparik Gábor színművész tolmácsolásában hallgattak meg a jelenlévők egy verset, majd az Érd elleni bronzmérkőzésen a Himnuszt hegedűn előadó Juhász Rebeka ezúttal egy Quimby adaptációval állt a hallgatóság elé. Szárszó Bence kiváló baracsi néptáncos, amit egy fergeteges szólóval igazolt. Konics Gerda egy Koncz Zsuzsa számot énekelt, őt Szigeti Zsolt kísérte gitáron. A hallgatóság nagy tapssal jutalmazta a kedves összeállítást.

Szemenyei István, a Kohász Akadémia ügyvezetője elégedetten vonta meg a bajnoki szezon mérlegét. A fő célok teljesültek, hiszen sikerült a felnőtt csapatot visszavezetni az élvonal elitjébe, bővült az utánpótlás bázis, stabilizálódott a gazdálkodás, és elkészült a létesítmény-hálózat fejlesztésének koncepciója. Megköszönte a munkatársak és játékosok példás hozzáállását és kiemelkedő munkáját, illetve a támogatók odaadó segítségét.
Ismét vidám perceket szerzett Kovács Sándor fotós összeállítása, amellyel megidézte a szezon emlékezetes pillanatait. Ezt követően Cserna Gábor polgármester emelkedett szólásra. Gratulált az elért eredményekhez, és az önkormányzat további támogatásáról biztosította a sportszervezetet.
Végül az ajándékok átadása maradt hátra, mivel az edzői jelölések alapján minden utánpótlás korosztályban díjazták az év játékosát, valamint 3-3 játékos elismerő oklevelet és könyvutalványt kapott. Ők a következők:

Serdülő I. csapat:
Kukucska Viktória "Az év játékosa"
Horváth Nikolett
Tóth Nóra
Nagy Zsuzsanna

Serdülő II. csapat:
Takács Cecilía "Az év játékosa"
Fodor Neszta
Mihály Petra
Kaczor Gréta

Ifjúsági csapat:
Klujber Katrin "Az év játékosa"
Berta Bianka
Egervári Petra
Moutsogianni Theodóra

Junior csapat:
Boldizsár Bianka "Az év játékosa"
Ulmann Bernadett
Szabó Janka
Grosch Vivien

Az NB II. felnőtt bajnokságában is szerepelt a junior csapat. Ők végül a 3. helyen végeztek. Ugyanebben a bajnokságban az utánpótlás mérkőzéseket az ifjúságiak játszották, aki szoros csatában lett 2. helyezettek. Az érmeket a felnőtt csapat tagjai akasztották a lányok nyakába. Ajándékkal ismerte el az akadémia vezetése Bulath Anita teljesítményét, aki az NB I. gólkirálynője lett, valamint közfelkiáltással az év edzőjének választotta a szakmai vezetés Mátéfi Esztert.
Nem felejtkezett el az akadémia a távozókról sem. Megható pillanatok következtek, amikor sorra jöttek ki átvenni személyes ajándékukat Radulovics Bojanatól és Ferling Bernadetttől Kopecz Barbara, Takács Fruzsina, Vadász Ildikó, Kövári Barbara, Csapó Kyra és Pisák Renáta. Hogy mégse ilyen szomorú legyen a vége, két utánpótlás játékos, Dunai Johanna és Szabó Janka egy Charlie nótával – Nézz az ég felé.. – zárta le az ünnepi részt. Az este finom vacsorával, kötetlen beszélgetéssel és rengeteg közös fotóval zárult.

Címkék: évzáró, DKKA

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.