Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Október 29. 23:12, péntek | Helyi

Kézilabda Akadémia - Zöld rendelőintézet

Kézilabda Akadémia - Zöld rendelőintézet

A táborállási löszpart-csúszást nem számítva talán a Kézilabda Akadémia ügye és a Zöld rendelőintézet további sorsa volt a 2010. október 28-i közgyűlés két leginkább érdeklődésre számot tartó napirendi pontja.


Kézilabda Akadémia - Zöld rendelőintézet

A táborállási löszpart-csúszást nem számítva talán a Kézilabda Akadémia ügye és a Zöld rendelőintézet további sorsa volt a 2010. október 28-i közgyűlés két leginkább érdeklődésre számot tartó napirendi pontja.

Dunaújváros (volt) egy ideig a kézilabda legrangosabbnak számító fellegvára. Azóta is sokak álma az egykori sikerek megismétlése, amit kézilabdás-múltunk, egy miniszterelnöki látogatás alkalmával elhangzott kézilabda akadémiára vonatkozó bíztatás csak megerősített. Dunaújváros közgyűlése 2010 júniusában döntött arról, hogy a Dunaújvárosi Főiskolával közösen Kézilabda Akadémiát kíván létrehozni. Ezért megbízta a Gál és Társa ügyvédi irodát egy erre vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésével. A tanulmány elkészült. Eszerint az akadémia első (9.) évfolyama 16 – 16 fiú és lány tanulóval, illetve sportolóval, Mocsai Lajos, illetve Radulovics Bojána szakágvezetői irányítása mellett 2011 szeptemberében megkezdheti a munkáját. Az indulásig ki kell alakítani az akadémia munkaszervezetét, el kell készíteni az üzleti tervet.

A közgyűlési vitát Pintér Tamás azzal kezdte, hogy szívesen támogatja az előterjesztést, de csak akkor, ha biztosított lesz az anyagi háttér. Dr. Dorkota Lajos megnyugtatólag közölte, hogy a főiskola és az önkormányzat között lezajlott egy szerződésbontás miatti per, amelynek keretében a főiskolát illeti százmillió forint. Ez az összeg lesz a Kézilabda Akadémia anyagi háttere körülbelül öt éven át. Cserna Gábor polgármester kiegészítésképpen megjegyezte, hogy a tényleges költségek menetközben lesznek megismerhetőek. A mostani döntés lényegében a megvalósíthatósági tanulmány elfogadásáról, a tanulmány ellenértékének (2,5 millió forint + áfa) kifizethetőségéről szól.

*

Bazár a Zöld Rendelőből címmel július 16-án közöltünk terjedelmes írást a Szórád Márton út 39 . sz. alatti II-es, úgynevezett Zöld rendelőintézet, hivatalosan Zöld Rendelő Társasház fura történetéről, A Szent Pantaleon kórházzal fennálló (ellentmondásos) szerződéses kapcsolatáról. A lényeg az, hogy 2004-ben 127 millió forint ellenében vált meg a kórház a Zöld Rendelőtől. A vevő az EGINVEST Kft. volt. Két évvel később új tulajdonos, a budapesti székhelyű Pentinvest Egészségügyi Fejlesztő, Szolgáltató és Üzemeltető Kft. lett az épület új tulajdonosa. A kórház bérleti szerződést kötött az első vevővel az épület jó részének bérleménykénti használatára. Lényegében ugyanez a szerződés él tovább az új tulajdonos birtokba lépése után is. A bérleti szerződés egyrészt nem mondható fel jogszerűen, másrészt a szerződés 10 + 10 év (utóbbi előbérleti jog!) időtartamra szól, harmadrészt a bérleti díj és a bérlőt terhelő kötelezettség - mértékét és a karbantartásra-felújításra vonatkozó tételeit tekintve - egyaránt igen előnytelen a kórház és áttételesen a város számára! Amit mi sem bizonyít jobban, mint az – hangsúlyozta dr. Dorkota Lajos – mint az, hogy évente körülbelül annyi bérleti díjat köteles fizetni a kórház, mint amennyiért megváltak hat éve a Zöld Rendelőtől.

A történet – előző írásunkban kevéssé részletezett eleme – hogy a Technikum városrész betegeit ellátó háziorvosok is dolgoznak az épületben, saját tulajdonukban levő rendelőkben.

Az érdekükben, pontosabban a technikumi lakosság érdekében szólalt fel Kismoni László, azt kérve, hogy az alapellátás mindenképpen biztosított maradjon az ott élők számára.

Hosszabb vita után a közgyűlés azt a határozatot hozta, hogy a megismert adásvételi és bérleti szerződésekkel kapcsolatosan felkéri a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. menedzsmentjét: vizsgálja meg, fennáll-e a bérleti szerződések érvénytelenné nyilvánításának a jogi lehetősége és tegye meg a szükséges jogi lépéseket az érvénytelenné nyilvánítás érdekében és minderről tájékoztassa a közgyűlést. A nevesített feladatra megszabott határidő 2010. november 10.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.