Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 10. 21:59, vasárnap | Helyi sport
Forrás: DKKA

Kézlabda nyertünk Egerben

Kézlabda nyertünk Egerben

A várakozásoknak megfelelő sima győzelemmel foglalta vissza harmadik helyét a bajnoki tabellán csapatunk, mely ezúttal az Eger vendégeként lépett pályára, s 36-26-os sikert a sereghajtó felett.

A sereghajtó Eger ellen játszott ma este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese, mely háromhetes szünet után, egyértelműen a győzelem reményében lépett pályára vetélytársa otthonában.


A mérkőzés első találatát ugyan a házigazdák szerezték, ám erre öt perc alatt szerzett négy góllal válaszolt együttesünk, mely igen hamar tudatni akarta vetélytársával, hogy ne is reménykedjen a pontszerzésben (1-4). A folytatásban is megmaradt a mieink fölénye, s ez nem csak játékban, hanem az eredmény alakulásában is meglátszott, hiszen Mátéfi Eszter tanítványai átlövésekből, valamint gyors indításokból is többször mattolták a vendéglátókat, így fokozatosan növelni tudták előnyüket. A játékrész derekán már öt találattal vezetett együttesünk (5-10), mely a félidő második felében sem adott esélyt az egrieknek arra, hogy feljebb zárkózzanak sőt, tovább erősítve vezetését, finoman szólva is megnyugtató előnnyel vonulhatott a pihenőre (10-17).


A második etapban sem sokat változott a játék képe, bár ekkor már minden játékosának igyekezett lehetőséget adni Mátéfi Eszter vezetőedző. A védekezéssel ebben az időszakban már kevesebbet törődtek a csapatok, ami nem is csoda, hiszen a nagyobb különbségű vezetés miatt érhetően kicsit lazábban vették a játékot együttesünk tagjai. Ennek ellenére is nagy volt a különbség a két gárda között, s bár az utolsó tíz percben már jobbára a fiatalok kaptak lehetőséget a Kohásznál, a mieink végül nagyon simán, 26-36 arányban nyerték újabb bajnokijukat, amivel megerősítették harmadik helyüket a bajnoki táblázaton. Nem kell sokat várni azonban a két gárda következő mérkőzésére sem, ugyanis a Magyar Kupában újra az egriekkel mérkőzünk majd meg, remélhetőleg hasonló végeredménnyel.

Eszterházy KFSC-Globál Safé - Dunaújvárosi KKA
26–36 (10–17)
DKKA: Vig, Hosszu 2, Gera 7, Ferling 6, Takács D. 1, Bulath 8, Vincze 5. Csere: Pisák, Csapó (kapusok), Rádl, Takács F. 1, Berta 5, Vadász, Ács 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás