Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 08. 00:09, csütörtök | Helyi

Ki a hónap diákja májusban?

Ki a hónap diákja  májusban?

Azoknak a diákoknak az eredményeit mutatjuk be, amely által mindegyik méltó lenne a hónap diákja címre. A döntés ettől kezdve azonban csak az Önök kezében van, szavazhatnak erről honlapunk verseny rovatában.

Íme a jelöltek:
Egy jelöltre egy személy naponta csak egyszer szavazhat, s másra is csak egy IP-címről óránként egyszer lehet szavazatot leadni.
Íme a jelöltek:
Arany János Általános Iskola: Matematika Mini Akadémiájának növendékei beneveztek a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos pénzügyi tudásversenyre. Több mint 1000 csapat pályázata közül választották ki a Töprengők klubunk tagjainak munkáját. Csató Tamás, Eszenyi Milán, Hajdu Luca, Keszler Aletta, Siba Donát a vetélkedő 1. online fordulójában a mindennapi pénzügyeket érintő játékos feladatokat oldottak meg.
Vasvári Pál Általános Iskola: Sós Luca úszó, a Vasvári Pál Általános Iskola 7.a osztályos tanulója. Decemberben megyei jó tanuló-jósportolói díjat kapott. Évek óta kiváló úszó eredményekkel büszkélkedhet. Többszörös Országos Diákolimpiai Bajnok. 2013. óta a felnőtt Paraúszó válogatott tagja.
Dózsa György Általános Iskola: Nagy Donát a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola 8. osztályos tanulója.
Kimagasló eredményekkel rendelkezik a természettudományok területéről. Leginkább a kémia és a biológia áll hozzá közel. Dobogós eredményeket ért el városi és városkörnyéki versenyeken.
Petőfi Sándor Általános Iskola: Ludik Ágnes a Petőfi iskola 6. a osztályos tanulója. Ági már másodikos kora óta sakkozik. Az első kisebb győzelmek után a befektetett munka egyre inkább megtérül, tovább öregbítve a petőfis sakkoktatás hírét, sikerességét. A városi, majd a megyei diákolimpiai verseny megnyerése után – legutóbb februárban lett első a korosztályában – most már az országos döntőre készül.
Széchenyi István Gimnázium: Dedecsik Ferenc a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 12. évfolyamos diákja újabb kimagasló teljesítményt nyújtott. Az elmúlt három hétben rendezték meg a Kárpát-medencei Radnóti Miklós szavalóversenyt.
Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola: A Fashion Dance elnevezésű táncos formáció több éve az országos és városi rendezvények, versenyek állandó résztvevője. Az idei, 2014. évi Fejér Megyei Diáknapokon showtime kategóriában arany minősítést kaptak, míg tavaly ugyanebben a kategóriában ezüst minősítést szereztek.
A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium: Csöngedi Richárd és Csikós Tamás a Hild iskola végzős tanulói. Az elmúlt hónapban a Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezett országos szakmai tanulmányi versenyen kiváló eredményt értek el. Csöngedi Richárd a magasépítő technikusok, míg Csikós Tamás a festők megmérettetésén ezüstérmet szereztek, s lettek szakmájuk országos 2. helyezettjei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.