Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. November 02. 02:47, péntek | Helyi
Forrás: Kovács Bettina

Ki lesz az év kórháza?

Ki lesz az év kórháza?

November elsejétől visszaveszi intézeti gyógyszertárát kórházunk a korábbi működtetőtől, valamint átveszi a rendelőintézetben működő, a betegek kényelmét biztosító vényforgalmú patikát is, amelynek felfuttatását tervezzük.

AGYEMSZI által koordinált tárgyalásokon sikerült a kórházzal perben álló működtetővel közös megegyezésre jutnia intézményünknek. Miutánköltségvetési intézménnyé visszaalakult kórházunk, újrakötötte szerződéseit,s igyekezett a menedzsment minél előnyösebb feltételeket elérni, illetve visszavenni olyan kiszervezett tevékenységeket – mint például az intézeti gyógyszertár –, amelyeket saját kézben gazdaságosabban tud működtetni. Novembertől ennek köszönhetően nem kell havonta magas közreműködői díjat fizetni a patika működtetőjének a gyógyszerbeszerzési kiadásokon túl. Emellett további megtakarításokat hozhat a közös gyógyszertender, amelyet még idén meghirdetnek 40-60 molekulára a szakállamtitkár tájékoztatása szerint, s amelyhez minél előbb szeretne intézményünk csatlakozni.

Az intézményi gyógyszertár tevékenysége jellemzően a háttérben folyik: a főgyógyszerész irányításával ez az egység biztosítja a fekvőbeteg-osztályok és a járóbeteg- szakrendelések gyógyszerrel, kötszerrel, fertőtlenítőszerrel, vegyszerrel való ellátását, szervezi a kórházi gyógyszerek beszerzését, tárolását, elosztását, ellenőrzését.

A vényforgalmú patika készleteit feltöltjük, a működtetéshez szükséges engedélyeket beszerezzük és megnövelt nyitva tartási idővel, munkanapokon 7-18 óráig állunk a lakosság rendelkezésére. Kérjük a lakosságot, tiszteljenek meg azzal, hogy a kórházunkban és azon kívül bárhol felírt recepteket az intézményen belül, az I. Rendelőintézetben működő vényforgalmú patikánkban váltják ki, hozzájárulva ezzel a kórház gazdaságosabb működéséhez.

Ki lesz 2012-ben az év kórháza

Idén hetedik alkalommal hirdeti meg a HáziPatika.com internetes portál „Az év kórháza” közönség szavazást.

A HáziPatika.com 2005-ben indította és a növekvő érdeklődésnek köszönhetően minden évben megszervezte „Az év kórháza” közönség szavazást.

Az idei szavazás október 15-től december 16-ig tart, a www.azevkorhaza.hu oldalon. A weboldalt látogatók szavazhatnak az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő kórházak és klinikákra a már megszokott kategóriarendszer szerint: - orvos-szakmai ellátás; - ápoló- és szakszemélyzet;- kórházi infrastruktúra; - ellátás (elhelyezés, étkeztetés stb.); - környezet, tisztaság. Egytől ötig terjedő skálán lehet értékelni, ahol 1-es a legrosszabb, 5-ös a legjobb osztályzat.

A szavazás tisztasága érdekében a szavazatokat Facebook-fiókkal kell érvényesíteni.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre januárban kerül sor, ahol az öt kategória mellett az összesítés után az abszolút győztest is kihirdetik. Az abszolút győztes intézmény egy évig viselheti a megtisztelő „HáziPatika.com – Az év kórháza” címet. Idén a szavazóknak ajándékot is ajánlott fel a HáziPatika.com.

Kérjük, szavazatukkal adják meg azt az erkölcsi támogatást városunk kórházának, amely nagyon sokat jelent valamennyi dolgozónk és ellátási területünk lakossága számára.

A honlap, ahol szavazni lehet: www.azevkorhaza.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.