Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Február 08. 20:32, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete Györgyi

Kié lesz a 001-es diploma?

Kié lesz a 001-es diploma?

- És elértük a legfontosabb állomást, az alkalmazott tudományok egyetemi cím is megvalósult –

hangsúlyozta Mészáros Virág, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja. - Állomást mondok, hiszen az egyetemmé válásunk egy nagyon fontos és hangsúlyos elismerése mindannak a munkának, amelyet az intézmény dolgozói olyan nagy odaadással végeznek minden nap. Ezúton is köszönjük a Fenntartó és stratégiai partnereink támogatását és kollégáink elkötelezettségét.
Dr. habil. András István rektor szerint a Dunaújvárosi Főiskola Alkalmazott Tudományok Egyetemévé válásával jól kivehetővé vált az intézmény fejlődési pályája:
- A név kötelez bennünket arra, hogy továbbra is fejlődő innovatív intézmény maradjunk. Megkétszereztük duális szerződéses partnereink számát, a vállalati partnerekkel a közös képzési kapcsolódási pontok kialakítása és a kutatási tevékenység erősítése szintén a 2016-os év kiemelt feladata.
- Hogyan néz ki egy átalakulás, a név-és feladatváltozás a gyakorlatban?
- Ennek sikeres lebonyolítására külön programot szerveztünk. Ma például közjegyzőnél voltunk, hiszen új aláírási címpéldányok kellenek, a kollégák pedig a névjegykártyáikat dolgozzák át. Mindenhol át kell jelenteni a nevünket, a Mol-kártyáktól kezdve az alapdokumentumokig. A többi között mindenkivel új munkaszerződést kell kötni, s a diákoknál is változik a diákigazolvány. De mindezek mellett a szabályzatainkban le kell követnünk ezt a változást.
- Ez sok pénzbe kerül?
- Nem kerül sok pénzbe, inkább időbe és energiába. Gondoljunk csak arra, hogy iratok elvesztése, nekünk, magánembereknek is mennyi utánjárással jár. Rengeteg idő és energia mindez, de örömmel tesszük, hiszen előre visz bennünket.
- A diákoknak van-e valamilyen feladata, hiszen a Dunaújvárosi Főiskolára iratkoztak be szeptemberben, s most a Dunaújvárosi Egyetemen folytatják a tanulmányaikat.
- Egy érdekes verseny kezdődött el hallgatóink körében arról, hogy kié lesz a Dunaújvárosi Egyetem 001-diplomája. Néhányan direkt megvárták a nyelvvizsga-bizonyítványuk leadását azért, hogy az új évben, már egy új diplomát vehessenek át. Én azt látom, hogy a hallgatók is nagy örömmel állnak a változások elébe.
- Azt mondta, hogy egy külön programmal készültek fel a névváltoztatásra?
- Ebben a feladatban a többi között részt vállalt a kommunikáció, a rektori és a kancellári hivatal, a rendezvényszervezés. Igyekeztünk felkészülni, hogy a legkönnyebben és a leggyorsabban történjék meg az átalakulás. Kész az új arculatunk, készítettünk egy egyetemünket bemutató virtuális sétát, intézzük az adminisztratív feladatokat. A régi nyomtatványokat nagyrészt elhasználtuk, ám még van egy adósságunk. Nyolc palack olyan borunk van, amit még a Bodri pincészet ajánlott fel a Dunaújvárosi Főiskola borának. Még el kell döntenünk, hogy ezt a nyolcat vagy elajándékozzuk, vagy eltegyük emlékbe.
- Úgy vélem, hogy a pálya futásának kiemelkedő eseménye volt, az egyetemmé válás bejelentése…
- Én is úgy gondolom. De ez nem csak személyes eredmény. A közösség ereje, ami az embert előre viszi. Mi már nem a titánok korát éljük, a közösség az, ami a fejlődés mozgatórugója. Ebben az eredményben nagyon sok ember elkötelezett és támogató munkája van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.