Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Január 12. 08:46, hétfő | Helyi sport
Forrás: DKKA

Kiizzadtuk a győzelmet!

Kiizzadtuk a győzelmet!

Nem játszott jól, de végül 25-21-es sikert aratott a Mosonmagyaróvár elleni találkozón női kézilbda együttesünk a hétvégén a Dunaújvárosi Sportcsarnokban .

Az újév első hazai bajnoki mérkőzését játszotta ma este csapatunk, mely a Siófokon aratott bravúros sikert követően a Mosonmagyaróvár együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Tóth parádéja

A találkozó esélyeseinek egyértelműen a mieink számítottak, ám az első félidő nagyobbik része ezúttal nem a Kohász jó játékáról, hanem inkább a küszködésről szólt. A vendégek kezdték ugyanis jobban az összecsapást, s bár Tóth Gabriella góljaira rendre válaszolt csapatunk, a 7. percben még mindig 4-4-es eredményt mutatott az eredményjelző. A vendégek 23-asával azonban továbbra sem bírtak a mieink, csapata első hat találatát ő szerezte, s miután a 14. percben ismét átvette a vezetést a mosonmagyaróvári egylet, Mátéfi Eszter kénytelen volt időt kérni (6-7).
A rövid pauzát követően sem sokat változott a játék, mert hiába vette vissza kétszer is a vezetést együttesünk, támadásban és védekezésben is nagyon sok hibát követtek el a Kohász játékosai, így a 20. percben ismét előnybe került a vendégcsapat, melynek tíz találatából kilencet Tóth jegyzett (9-10). A félidő hajrájára azonban összeszedte védekezést csapatunk, s ugyan támadásban továbbra is sok volt a ki nem kényszerített hiba, elrontott ziccer, csak sikerült "elhúzni" három fával, melyből kettőt a szünetig meg is őriztek Mátéfi Eszter tanítványai (13-11).

A győzelemnek örülhetünk

A szünetben alapos fejmosást tarthatott a mieink szakvezetője, mert a második felvonásra egy teljesen más felfogásban játszó kohász érkezett ki a pályára. A jó hazai védelem mellett Triffa is remekelt, ráadásul végre a ziccereit is jó arányban használta ki a csapat, mely pillanatok alatt meglógott hat, majd hét találattal, s 19-12-es állásnál úgy tűnt, hogy el is döntötte a mérkőzést. A vendégek azonban ekkor sem adták fel, s kihasználták, hogy a biztos vezetés tudatában ismét csökkent a mieink koncentrációja, így szívós munkával elkezdték csökkenteni hátrányukat, s az 51. percben már csak két gól volt a Kohász előnye (23-21). A meccs utolsó tíz percére azonban újra összerakta védelmét együttesünk, s bár az ellenfél kapuja előtt továbbra is rengeteg volt a rossz megoldás, ezt az időszakot sikerült lehozni 2-0-ra, ami a mieink 25-21-es győzelmét is jelentette egyben.
A találkozót követően érthetően bosszús is volt Mátéfi Eszter vezetőedző, aki egyáltalán nem volt elégedett csapata játékával.
- Ezúttal tényleg csak két pont megszerzése az, aminek örülni tudok, a mutatott játékunk meg sem közelítette azt, amire számítottam, úgy tűnik, hogy túl sokáig ünnepeltük a Siófok elleni győzelmet.

DKKA – Mosonmagyaróvár
25-21 (13-11)

DKKA: Triffa, Azari 1, Triscsuk 4, Ferling 2, Takács D., Bulath 3, Vincze 9. Csere: Nagy É. (kapus), Kamper 1, Takács B. 2, Hosszú 2, Rádl, Gera 1, Khouiled. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.
Kategória:
felnőtt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: