Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Január 05. 09:21, szombat | Helyi sport
Forrás: Dab.Docler- Spigott - Mudra L-

Kiküzdött pontok

Kiküzdött pontok

Nem játszott jól, de végül itthon tartott legalább két pontot a Miskolc elleni találkozón a Dab.Docler jégkorong csapata.

Az Acélbikák háromszor szereztek vezetést a rendes játékidőben, ám győzelmüket csak a rávezetésekben tudták megszerezni a lelkesen küzdő Jegesmedvék ellen.
Hazai rangadóval folytatta a meccsek sorozatát a Dab.Docler jégkorong csapata, mely a rájátszásért keményen hajtó Miskolc együttesét látta vendégül Dunaújvárosban péntek este hat órától.

Kapaszkodó Jegesmedvék

Erősen is kezdte a találkozó első harmadát Stephan Lundh együttese, ám a kezdeti lendület Galanisz és Peterdi helyzetei után hamar elfogyott, így a játékrész derekához érve átvették az irányítást a miskolci játékosok. Az Acélbikák rengeteg hibával játszottak, átadásaik pontatlanok voltak, így igazából komolyabb támadást sem tudtak építeni a taktikusan, s pontosabban játszó Miskolc ellen. A vendégek lelkes játékuk eredményeként ugyan pár alkalommal eljutottak Sevela ketrecéig, ám a november legjobb játékosának megválasztott szlovák hálóőr biztosan állta a Miskolc rohamait, így végül gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.
A térfélcsere után igyekezett nagyobb iramra kapcsolni a hazai csapat, melynek eredményeként a 24. perc legvégén Somogyi szép egyéni megoldásával sikerült is megszerezni a vezetést, ám mindössze három percig örülhettek az újvárosi drukkerek a vezetésnek, mert az addig jól teljesítő Sevela Dubek ártalmatlan keresztpasszába olyan szerencsétlenül nyúlt bele, hogy a korong végül saját kapujában kötött ki (1-1). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a 36. percben ismét a piros-fehérek törték meg a gólcsendet, miután egy szépen kijátszott szituáció végén Kiss Ákos lőtt a rövidbe Gyenes mellett, újra megszerezve ezzel a vezetést az Acélbikáknak (2-1). A gól után több nagy helyzetet is kihagytak a csapatok, ám a dudaszó előtt újból villantak a Jegesmedvék, akik egy kontra végén ismét mattolták a DAB védelmét, így kezdődhetett minden elölről (2-2).

Peterdi eldönti

A harmadik felvonásban ismét négy minutumnak kellett leperegnie ahhoz, hogy visszavegye előnyét a hazai egylet: Galanisz három miskolci játékost kicselezve húzta el Gyenes mellett is a pakkot a kapu jobb oldalába (3-2). Ahogy eddig, ezúttal is hamar jött azonban a miskolciak válasza, hiszen a 48. perc végén Szilágyi szúrt bele gólt érően egy kapu előtt pattogó korongba, vagyis bőven ígért még izgalmat a hátralévő játékidő (3-3). A folytatásban a hazaiak kettő, míg a vendégek egy kapuvasat lőttek, s bár a véghajrában inkább az Acélbikák hajtottak jobban a győztes gólért, újabb találat már nem esett, így jöhetett a hosszabbítás.
A ráadásban is akadt dolga a kapusoknak, hiszen hol az egyik, hol a másik ketrec forgott veszélyben, ám ebben az öt percben sem tudtak dönteni a felek, így a büntetők döntötték el a pontok sorsát. A rávezetések első három körében a vendégek Saluga góljával előnybe kerültek, melyet Peterdi az utolsó párban tudott kiegyenlíteni. Jöhetett tehát a ráadás ráadása, melyben Sevela három újabb miskolci próbálkozást is hárított, míg Peterdi saját maga második büntetőjét is értékesítette, így ha nem is játszott jól, de a három pontból legalább kettőt itthon tartott a DAB.

Mestermérleg

Stephan Lundh: - Természetesen örülök a nagy csatában megszerzett győzelemnek, bár a játékban akadtak azért hiányosságaink. Háromszor szereztünk vezetést, majd három alkalommal is gólt érő hibákat követtünk el. Minden szezonban vannak kisebb hullámvölgyek egy csapat életében, amihez köze lehet annak is, hogy nagyon kemény fizikai munkából játsszuk a meccseinket, de ez majd később kamatozni fog, s abban is biztos vagyok, hogy szépen lassan kilábalunk ebből a kisebb gödörből.

Tim Kehler: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk, maximálisan elégedett vagyok csapatom hozzáállásával. Teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a DAB-nak, ezt háromszori egyenlítésünk is bizonyítja. Kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna, amire szintén rászolgáltunk volna a mutatott teljesítményünk alapján.


Dab.Docler – Miskolci JJSE
4-3 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Dab.Docler: Sevela, Kiss D., Lindgren, Pavuk (1), Galanisz 1, Szappanos (1), Huba, Chvatal, Azari, Vaszjunyin, Peterdi 1, Erdélyi, Hüffner, Somogyi 1 (1),
Gröschl (2), Kiss Á. 1, Nagy R., Szabados, Papp V.
Vezetőedző: Stephan Lundh

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben