Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Június 01. 07:42, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

KIM: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

KIM: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkársága 13. alkalommal hirdet pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írták: tavaly 54 pályázó nyerte el a családbarát munkahely címet. Idén a pályázat százmillió forint keretösszeggel jelent meg.

A kiírásra kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek, valamint egyházi jogi személyek jelentkezhetnek június 30-ig. A pályázaton legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető - ismertették.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kormány 2010 óta családbarát országot épít, ez a szemlélet ma már az élet számos területén - mások mellett a családtámogatások folyamatos bővítésében, vagy a különböző családbarát kezdeményezésekben is - tetten érhető.

A tájékoztatás szerint a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása című pályázat olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programokat, intézkedéseket támogat, amelyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A felhívással a kiírók a munkahelyek már meglévő és tervbe vett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit díjazzák.

A pályázati felhívás szerdától az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.