Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2020. Október 08. 09:58, csütörtök | PR

Kinek lehet jó választás a nehézgépkezelő állás?

Kinek lehet jó választás a nehézgépkezelő állás?

Hirdetések böngészése során sokszor találkozhatsz nehézgépkezelő álláshirdetésekkel, de ha nem ismered a munkakört, akkor nehéz pontosan meghatározni, hogy mi ez. Megnéztük, mit takar és kinek lehet jó választás.

A nehézgépkezelő állások alapvetően építőipari földmunkákat végző gépek üzemeltetését takarják, de ide tartoznak a különféle emelőgép- és targoncavezetői tanfolyamok is. A jelenlegi építőipari virágkorban pedig óriási kereslet van építőipari munkásokra, köztük pedig szakképzett nehézgépkezelőkre is, ezért még mindig sok a nyitott nehézgépkezelő állás.

Miért nyerő választás a nehézgépkezelő képesítés megszerzése?

Sok oka van, amiért érdemes belevágni a nehézgépkezelő képesítés megszerzésébe, de röviden összefoglalva azért, mert jól kereshetsz, szinte bárhol és bármikor munkát találsz, és mégsem kell nehéz fizikai munkát végezned.

A nehézgépkezelő állások anyagi oldalról is vonzóak. Egy friss felmérés szerint egy nehézgépkezelő minimum 217 ezer forintot keres, de nem ritka, hogy a fizetések elérik, vagy meghaladják a félmillió forintot is. Ezek bőven a diplomás fizetések sávjában mozognak, ezért meglepő, hogy viszonylag kevés a szakképzett nehézgépkezelő. Mivel komoly bírság jár egy építkezésen, ha képesítés nélkül dolgoznak nehézgépkezelők, papír nélkül nem igen vesznek fel ilyen állásra, pedig folyamatosan van kereslet nehézgépkezelők iránt.

Nézzük, mi kell hozzá, hogy nehézgépkezelő legyél és hol kereshetsz vele állást!

Hogyan lehetsz nehézgépkezelő?

Az országban számtalan helyen lehet nehézgépkezelői tanfolyamot végezni. Gépkezelői jogosítványt, OKJ bizonyítványt és két gépcsoport árát már kihozhatod akár 100 ezer forintból is, ami már az első havi fizetéseddel bőségesen megtérül.
A jelentkezéshez minimális elvárások vannak, ilyen a 8 általános iskola elvégzése és orvosi alkalmassági vizsgálat.

Hol helyezkedhetsz el nehézgépkezelőként?

Mint korábban említettük, nehézgépkezelőként elsősorban építkezéseken és egyéb földmunkát végző munkahelyeken (például útépítésnél, de akár kertépítésnél) tudsz elhelyezkedni. Ilyen jellegű munkát országszerte bárhol találsz, hiszen az építőiparban óriási munkaerőhiány van.

Targoncásként még ennél is jóval változatosabb helyeken tudsz munkát találni, mert végezheted kis cégek anyagmozgatását, de akár nagy logisztikai raktárbázisokon is elhelyezkedhetsz. Ezáltal a targoncás és emelőgép szakirány szinte bárhol munkát tud adni a kezedbe.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.