Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2020. November 08. 11:16, vasárnap | PR

Kinek való a B1 szintű nyelvvizsga?

Kinek való a B1 szintű nyelvvizsga?

A nyelvvizsga kérdése örök. Milyen legyen, milyen nyelvből és milyen szinten kell és érdemes? Tényleg csak középfokú vizsgát érdemes tenni? Ezekre is keressük a választ, mikor megnézzük mire elég a B1 szintű nyelvvizsga.

Tény, hogy egy nyelvvizsga megléte sok lehetőséghez juttat. Egyrészt maga a nyelvtudás is kiszélesíti a lehetőségeid tárházát, másrészt pedig a papír is hasznos, sőt, bizonyos esetekben elengedhetetlen.

Mi a B1 szintű nyelvvizsga?

A B1 nyelvvizsga az egységes európai nyelvi keretrendszer szabályai szerinti megnevezés, és a régi nyelvvizsga rendszerben az alapfokú vizsgát jelöli. A B1 szintű nyelvvizsgán belül is van írásbeli, szóbeli vagy komplex vizsga annak megfelelően, hogy melyik készségből vizsgázol.

A B1 nyelvvizsga követelményrendszere attól függ, hogy melyik nyelvvizsgát választod, de az elérendő nyelvi szint a már említett európai nyelvi keretrendszer alapján kerül meghatározásra. Éppen ezért az egyes vizsgaközpontok között nem a szintben, hanem a vizsgafeladatok jellegében vannak különbségek. A vizsgafeladatokról érdemes előre tájékozódni a vizsgaközpontok honlapján, mert igazából ez az, ami eldönti, hogy hol fuss neki a nyelvvizsgának.

Három ok, amiért hasznos a B1 szintű vizsga

Sokan úgy gondolják, hogy középfokú (azaz a mostani rendszer szerint B2) szint alatt nem érdemes nyelvvizsgát tenni, pedig számtalan olyan helyzet adódik, amikor az alapfokú vizsga is segít, vagy éppen igen hasznos lehet.

1. Felkészülsz a középfokúra

A középfokú vizsga elég nagy falat, ezért sokan halogatják. Az is előfordul, hogy pont ezért a végén nem is futnak neki. Aki szeretne a nyelvtudása szintjéről már korábban visszajelzést kapni és egyben rutint szerezni a vizsgázásban úgy, hogy nem kockáztatja a teljes nyelvvizsga díját, annak érdemes először egy alacsonyabb szintű vizsgával kezdeni. A B1 nyelvvizsga erre tökéletes, hiszen az ára jóval kedvezőbb a középfokúnál, és az elért százalékos eredmény alapján pontos képet ad a tudásod szintjéről. Emellett pedig ad egyfajta vizsgarutint, ami nagy hasznodra lehet a középfokúnál.

2. Külföldi munkavállaláshoz nyelvi minimum garantálása

Ha gyorsan indulnál külföldre, de a leendő munkáltatód kér egyfajta garanciát arra, hogy a nyelvi környezetben hatékonyan tudsz elboldogulni, a B1 nyelvvizsga tökéletesen megfelel. A papírral bizonyítani tudod, hogy a nyelvi minimum szintet magabiztosan produkálod.

3. Nyelvvizsgapótlék

Utoljára hagytuk az egyik leginkább zsebbe vágó érvet. A nyelvvizsgát ugyanis sokan azért teszik le, mert a munkahelyükön nyelvvizsgapótlék jár érte. A legtöbb helyen ez már a B1 szintű vizsgáért is jár, így a vizsgára kifizetett összeg néhány hónap alatt megtérülhet. Utána pedig minden hónapban plusz jövedelmet jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.