Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 11. 14:12, csütörtök | Helyi

Kirabolta hajléktalan társát, ezért őrizetbe vették

Kirabolta hajléktalan társát, ezért őrizetbe vették

Még késő este elfogták a dunaújvárosi rendőrök azt a 47 éves hajléktalan férfit, aki tegnap este kirabolt egy másik hajléktalant. Az elkövető azt akarta megtorolni, hogy a későbbi sértett nem adott neki cigarettát. A támadót a rendőr

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére este fél nyolc előtt nem sokkal telefonált be egy hajléktalan férfi, hogy kirabolták aPapírgyári úton az egyik kocsma közelében.A sértett elmondása alapján kiderült, hogyegy általa ismeretlen férfi szólította le, miután kijött az italmérőből, és cigarettát kért tőle. Ő azonban nem adott neki, mire a férfi követni kezdte, majd megismételte kérését. A sértett azonban ekkor sem adott neki cigarettát. Erre a férfi, tarkón ütötte, melytől elesett, majd a földön fekvő személybe még többször bele is rúgott. Lerántotta válláról táskáját és kitépte kezéből nejlonszatyrát, amiben 40.000.- Ft készpénz, iratok, valamint gyógyszerek és inzulin volt. A bűncselekmény során az 51 éves férfi könnyű sérülést szenvedett.

A sértett által adott személyleírás alapján a rendőrök az egyik hajléktalanszállóról előállították a 47 éves férfit, akire illett a személyleírás, és akiben a sértett felismerte támadóját. A rendőrkapitányságon rablás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ahol részben beismerő vallomást tett. Mint elmondta, azért támadta meg a férfit, mert „felmérgesítette” az, hogy a sértett azt hazudta neki, hogy nincsen nála cigaretta, miközben látta, hogy cigit sodor a kocsmában.

A gyanúsított kihallgatását követően együttműködve a hatóssággal, még a helyet is megmutatta, ahol eldobta a táskát és a szatyrot, abból azonban ekkor már hiányzott a készpénz és a gyógyszerek annak ellenére, hogy a férfi azt vallotta, nem nézte meg azok tartalmát. Ezeket még keresik a rendőrök.

Az elkövetőt a dunaújvárosi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.