Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 10. 11:39, vasárnap | Helyi

Királylányok Magentában

Királylányok Magentában

Az óvodások örömmel bontogatták a csomagokat, s bújtak bele a kisnadrágokba, s a pólókba. Vidáman ugráltak, bukfenceztek benne, sőt voltak, akik a farsangi jelmezre is felvették.

Dunaújvárosi óvodáknak és óvodásoknak ajánlott fel ruhákat a Magenta divatcég. A női kollekciók készítésénél fent maradt végekből születtek meg az ovis ruhák, amelyeket Batman vagy éppen maci díszített.

Hubacsekné Nagy Emília, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője örömmel fogadta az adományokat, amelynek közvetítője Szántó Péter és az MMK volt. Szántó Péteréknek volt ugyanis kapcsolata a cég dunaújvárosi tulajdonosával, s ők hozták létre az adományozókat az adományozottakkal.
Az óvoda vezetője elmondja, hogy a közel 1600 óvodás gyerekből mintegy 600 különböző módon és mértékben az állam és a város támogatásában részesül. Így az adományozott ovis ruhákra, amelyet most két egység kapott nagyon nagy szükség van:
- Igyekszünk olyan programokat, olyan rendezvényeket szervezni, amelyek nem kerülnek pénzbe, hogy egyetlen szülő és gyermek sem kerüljön, kerülhessen hátrányos helyzetbe. Az egységek maguk döntik el, hogyan használják fel a kisruhákat. Valószínű, hogy óvodai használatban maradnak, s itt fogják a gyerekek viselni ezeket.
A mostani kisruháknak lesznek társaik is, tudtuk meg a Magenta cég képviselőjétől. Örömet tudnak adni, és segíteni tudnak a maradék anyagok felhasználásával és munka ráfordításával azoknak, akiknek erre szükségük van. Új ruhában, szép ruhában lenni öröm.

****

Nem könnyen találtuk meg a budai hegyekben azt a kellemes villát, ami a Magenta főhadiszállását rejti. A hazai divatcég neve ismerős a fiatalok és az idősebbek számára egyaránt de azt nem mindenki tudja, hogy kitalálója, megálmodója, no és működtetője dunaújvárosi, Dankó Ágnes. Régen találkoztunk, de semmit sem változott, még mindig az az elegáns extravagánság jellemzi, amit –amíg itt élt a városunkban - megszokhattunk tőle. Ez akkor volt, amikor még az Amica butikot, meg később a Keyo márkát képviselte.


- Igen, itt és így kezdődött a szakmám - mondja mosolyogva - Nem találtam ugyanis akkoriban a boltokban olyan ruhát, amit szívesen felvettem volna, s megterveztem, s megvarrattam.
Felelevenítettük az első üzleti lépéseit, amelyben azért a véletlennek, persze ha van ilyen, egyaránt szerepe van. Flipper Öcsi protezsálta be egy Hungária-bulira barátaival háttér táncolni őket, s olyan sikere lett a ruháiknak, hogy el kezdték megrendelni ezeket. Előbb a férfi ingek voltak kelendőek, aztán a női felsők… Így jött létre a Keyo Paris, s közel tíz évvel ezelőtt egy magánéleti váltás és változás miatt hívta életre a Magentát…
- Miért pont Magenta?
- Nem tudom, egyszerűen kerestük üzlettársaimmal a nevet, s valahogy ez ugrott be, később tudtam meg, hogy ez egy szín,és egyben egy tartomány Olaszországban…Akkor csak az érzés volt bennem, amit a szó keltett. Olyan „rezgése” volt, ami nagyon megfogott. Ráadásul a mag szó mellett valamilyen módon mind a hármunk neve benne szerepelt.
A „birodalomban” készülnek a „prototípusok”. Az itt létrehozott mintadarabok után történik a sorozatgyártás. No, persze a sorozatot nem úgy kell elképzelni, hogy százával röpülnek le a futószalagokról a női felsők vagy ruhák, hiszen csupán harminc-hatvan közötti darabból áll egy-egy széria. Az alapanyagokat Ági maga választja ki, és vásárolja meg első sorban Olaszországban. Az üzlet filozófiáját úgy foglalhatnánk össze, hogy jó alapanyagból lehet értékeset létrehozni. Visszatérve az értékekre. Egyik teremben tervezik, máshol szabják, és a harmadikban varrják a mintadarabokat. A konyha ajtaján felirat, hogy az ebéd mindenki számára ingyenes.
A Magenta tulajdonos-ügyvezetője ugyanis fontosnak tartja, hogy a dolgozók minden nap tápláló, házias ételekhez jussanak, havonta jön „házhoz” a masszőr, és pszichológus szolgáltatásait is igénybe veszik, hogy minden dolgozó testileg és lelkileg is harmóniában tudja végezni a munkáját.
Persze, értem én, hogy mire gondol, hiszen ha szép, harmonikus dolgokat szeretnének alkotni, ahhoz az embernek magának is harmóniában kell lenni. A harmónia van, hogy bennünk van, de van, hogy meg kell teremtenünk. Hevesen bólogatok, ahogy hallgatom Dankó Ágnes érvelését, elhiszem, hogy minden ruháknak energiája van, s ez az energia nem csupán a viselőiből, hanem a készítőikből is fakad.
Tíz év, számtalan kollekció, meghatározó jelenlét a hazai divatpiacon, sőt már egyre több környékbeli országban ismerősen cseng a Magenta név, igazolja, hogy jó döntéseket hoz.
- Nehéz volt?
- Nem, nem volt könnyű, sem elindulni, sem talpon maradni. Az induláskor már a Keyo után, akár ingyen is dolgoztam volna divatcégeknek, de senkinek nem kellett a munkám, a tapasztalatom. Időnek kellett eltelnie, s kapcsolatokat kellett teremteni, hogy mindez megvalósulhasson.


- Kiskereskedőként kezdted, ez mennyiben segítette a munkád?
- Nagyon sokban, ezért tudok a bolttulajdonosok és a vevők fejével is egyaránt gondolkozni, így építettem fel az értékesítési rendszerem. Minden városban csak egy üzletnek adok jogot, hogy a Magenta termékeket értékesítse.
- Mi vagy te divattervező vagy üzletasszony?
- Én soha nem tartottam magam divattervezőnek, viszont tudom, egyszerűen a legtöbbször érzem, hogy mire a piacnak szüksége, ezeket valósítom meg, no persze néha én is melléfogok.
- A Fashion tévé megy folyamatosan a szobádban, mi az idei divat?
- Ami a divatbemutatókon megjelenik az a legtöbbször hétköznapi viseletre alkalmatlan. Legfeljebb csak inspirációmerítésre alkalmas a tévéműsor. Ráadásul ilyenkor már az őszi kollekciókat készítjük. Mindig jót nevetek, ha azt mondják, hogy a tavasz színe ez vagy az… Számtalan szín, számtalan árnyalata a divat. Nem lehet, nem is szabad egyiket vagy másikat kiemelni. Ha valami határozottat várnátok tanácsként, hát az élénk színek időszaka következik, de persze mindenki azt viselje, amiben jól érzi magát, mert az jól is áll neki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.