Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. Április 15. 07:27, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Kiss Pál Tamás és a Húsvéti Rallycross Parádé

Kiss Pál Tamás és a Húsvéti Rallycross Parádé

Hazai pályán folytatja az idei szezonban Kiss Pál Tamás Alig két hetet pihenhetett Kiss Pál Tamás a barcelonai Eb szezonnyitón szerzett második helye után, és máris újabb fontos verseny következik.

Az Oláh-Gumi Húsvéti Rallycross Parádé több szempontból is kiemelt futam lesz. Idén először látható magyar versenypályán a megújult Peugeot 208 WRX, mert a szezonnyitó Szlovákiában volt, ahol hibátlan teljesítményt nyújtott a címvédő Kiss Pál Tamás, és ezt szeretné megismételni itthon is.

A csapat számára hazai pálya a Rabócsiring. Ez a versenypálya van legközelebb Miskolchoz, így sok szurkolóra számít a csapat a borsodi megyszékhelyről , valamint a Rabócsiring rallycross pályafutásának kezdete óta Kiss Pál Tamás egyik meghatározó támogatója. A verseny névadója, az Oláh Gumi pedig szintén az első rallycrossos méterek óta kiemelt helyen szerepel a versenyautón.

Idén a Peugeot Sport Hungária is kiemelt tagja lett a támogatói körnek, így a magyar Peugeot rajongókat is várja a csapat az Oláh-Gumi Húsvéti Rallycross Parádéra.

„Izgatottan várom az első hazai versenyemet, mert nagyon sok szurkolóra számítok, és a Húsvéti Rallycross Parádénak mindig különleges hangulata van. Hazai pályán, hazai közönség előtt egészen más lesz versenyezni, mint az eddigi két versenyhétvégén. Magabiztosak vagyunk, mert nagyon jól sikerült az első két versenyhétvége. A magyar bajnoki futamon tökéletes volt az autó, és a megszerezhető maximális pontszámmal távoztunk a Szlovákiaringről. Barcelonában pedig egy nehezen induló Eb szezonnyitón az eddigi legjobb nemzetközi eredményt tudtuk elérni. Fantasztikus munkát végzett eddig a csapat, tökéletesen működik az autó, úgy érzem sikerült egy újabb lépést tennünk előre. Nagy küzdelemre számítok, mert Máriapócson mindenki kettőzött erővel versenyez majd, de bízom benne, hogy újra futamgyőzelemnek örülhetünk.” – mondta Kiss Pál Tamás, aki első rallycross futamgyőzelmét is Máriapócson, a Rabócsiringen szerezte.

A kívül-belül megújult Peugeot 208 WRX bemutatóját március végén, Máriapócson tartotta a csapat, és akkor egy esős teszten is megismerkedtek a Peugeot-val. A spanyolországi Eb futam után pedig a Circuit de Barcelona-Catalunyán szárazon is tesztelt a SPEEDBOX Racing Team, így kellő tapasztalattal érkezik a húsvéti versenyre. „Körről körre jobban megismerjük az autót, és egyre jobban el tudunk mélyülni a beállítások rejtelmeiben. Bár a rallycross a nyers erőről szól, de ezekben az autókban is nagyon komoly elektronika található, és szinte végtelen a beállítási lehetőségek száma. Rengeteget tanultunk az elmúlt két hétvégén, különösen Barcelonában, ahol sokat beszélgettünk a motorszállító Oreca mérnökeivel. Már a szezon elején alig ismertem az autóra, annyival jobb és kezesebb lett, mint tavaly, de az elmúlt két futamon még tovább tudtunk fejlődni.” - árulta el Kiss Pál Tamás.

A máriapócsi Rabócsiring rallycross nyomvonala 1240 méter hosszú. A szabályoknak megfelelően 70% aszfalt, 30% murva, az autók az egyenesekben a 160 km/h-ás tempót is elérik. A Supercars kategóriában az edzéseket vasárnap délelőtt 8:30-kor és 11:00-kor rendezik, majd 13:30-kor az első előfutammal kezdődik az éles verseny. A második és harmadik előfutamot hétfőn 8:30-kor és 11:45- kor rendezik, majd 14:00 órától az elődöntők, 16:00-tól pedig a döntő következik.

A Magyar Rallycross-bajnokság versenynaptára:
2017.03.25-26. Szlovákiaring – 1. hely
2017.04.16-17. Rabócsiring
2017.06.04-05. Rabócsiring
2017.08.05-06. Kakucsring
2017.08.26-27. Gerinbach
2017.10.07-08. Rabócsiring
2017.10.21-22. Szlovákiaring

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok