Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Augusztus 30. 08:48, csütörtök | Helyi

„Kisvakond a barátom” de legfőképpen a nővéreké lesz

„Kisvakond a barátom” de legfőképpen a nővéreké lesz

A valóban kreatív munkáltatók tudják, hogy alkalmazottaik akkor dolgoznak szívvel-lélekkel, ha családi gondok nem nyomasztják őket. Ebben a szellemben pályázott, nyert és avatott családi napközit a dunaújvárosi kórház.

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet 2011-ben az Emberi Erőforrások Minisztérium által a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” meghirdetett pályázaton vett részt és nyert. A Vasmű úti rendelőintézet hátsó traktusában, a mentőállomás régi helyén kialakítandó Családi Napközi bútorzatára és játékaira 1.300.000,- Ft támogatást nyert városunk kórháza. Az elkészült és „Kisvakond a barátom” névre keresztelt családi napközi a működési engedély kiadását követően előreláthatólag szeptember hónap második felében fogadhatja a kórház dolgozóinakgyermekeit.
Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet főigazgató-főorvosa az ünnepélyes szalagátvágás előtt többek között elmondta, hogy az elkészült napközi működési költségeinek jelentős részét a kórház állja. A teljes beruházás költsége mintegy 10-12 millió forint, amit a kórház saját forrásból egészített ki. A működtetést a kórház a leghatékonyabb módon saját erőforrásaiból biztosítja, így az számottevő plusz költséget nem jelent. Természetesen igénybe veszik a normatív állami hozzájárulást is. A befogadóképesség határáig bármely kórházi dolgozó, elsősorban a váltó műszakosok vehetik majd igénybe a napközi szolgáltatásit. A nyitva tartás is a műszakos munkarendhez igazodik, így nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is üzemel. Egyidejűleg 21 gyermeket tud fogadni, három (7-7 fős) foglalkoztató terme lesz. A szülők maximum ugyanannyi hozzájárulást fizetnek, mint amennyi jelenleg a városi óvodák térítési díja. Később megvizsgáljuk a szülői hozzájárulás csökkentésének, vagy elengedésének a lehetőségét is.
A családi napközi nyitásával egy régi álom vált valóra, amellyel a Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet példaként szolgálhat más munkáltatóknak, hogy milyen segítséget lehet adni a kisgyermekes és nagyobb gyermekes munkavállalóiknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.