Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Március 24. 20:24, hétfő | Helyi sport

Kiszenvedett győzelem

Kiszenvedett győzelem

Finoman szólva sem szakadtak meg a Debrecen elleni kupaselejtezőn csapatunk tagjai, végül 2-1-es sikerrel zárták a selejtezőt.

A Debrecen otthonában fejezte be a Magyar Kupa selejtezőinek meccssorozatát a Dab.Docler jégkorong csapata, mely erősen tartalékos összeállításban, de a győzelem reményében várta vasárnap esti mérkőzését. Melyet igen jól kezdtek Stephan Lundh tanítványai, ugyanis Kiss Ákos révén már a 14. másodpercben megszerezték a vezetést, s ekkor bizony nem sokan fogadtak volna arra, hogy közel két harmadon keresztül nem változik majd az eredmény (0-1). Márpedig így történt, köszönhetően leginkább annak, hogy a korai vezetés tudatában nem igazán pörgött együttesünk, s ha el is jutott ellenfele kapujáig, Tőke kapus eszén nem tudott ismét túljárni.


A házigazdák hozták a várt lelkes játékukat, s az első harmadban Sevela több védésére is szükség volt ahhoz, hogy megőrizze a mieink vezetését. A második felvonásban már lényegesen erősebb volt a mieink fölénye, ám hiába lőtt 25 alkalommal kapura ebben az időszakban a DAB gárdája, a harmad hajrájáig tartotta minimális hátrányát a Debrecen. A 39. percben azonban Jabornik bombája már kifogott az addig remekül védő hazai hálóőrön, így az utolsó etap előtt nem sokkal megduplázták előnyüket az Acélbikák (0-2). A harmadik felvonásban sem sikerült felpörögnie a DAB-nak, míg a vendéglátók lelkesen küzdöttek a szépítésért, s ez az 56. percben össze is jött nekik (1-2). Az utolsó pár percben még egy emberhátrányt kellett kivédekeznie a Lundh-csapatnak, de újabb gól már nem született, így ha minimális különbséggel, de hozta a kötelezőt együttesünk, mely a selejtező összes meccsét megnyerve jutott be végül a kupadöntőbe.

Debreceni HK – Dab.Docler 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Dab.Docler: Sevela, Jabornik 1, Hüffner, Somogyi (1), Peterdi, Szappanos (1), Nagy (1), Erdélyi (1), Papp, Galanisz, Kiss Á. 1, Hruby, Szabados, Szepessy M., Magosi, Léránt. Vezetőedző: Stephan Lundh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt