Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020-ban a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjra jelölést kapott Mészárosné Virág Éva, a Polgármesteri Hivatal Adóhatósági Osztályának dolgozója.

Mészárosné Virág Éva 1997. április 16-án lépett a köz szolgálatába. Kezdetben a költségvetési és pénzügyi területen helyezkedett el, majd 2001 októberétől az Adóhatósági Osztály munkatársaként, adóigazgatási munkakört lát el. Feladatai közé tartozik az iparűzési adóval, építményadóval kapcsolatos adóhatósági ügyintézés.

Közvetlen kolléganői így vélekednek róla: „Évi a nyugdíjba vonulása előtti években is lendületes, fiatalos, mindig mosolygós kolléganő volt. Az évek során szerzett szakmai tapasztalatával mindig készségesen segített munkánkban. Türelmes és barátságos emberként szerettük, aki az ügyfelekkel is mindig megtalálta a közös hangot. Az új kihívásoktól nem ijedt meg, sőt pozitív hozzáállásával közösen oldottuk meg a nehezebb feladatokat. Még a múlt évben bevezetésre kerülő ASP informatikai rendszer bevezetésével és mindennapi használatával kapcsolatos nehézségek sem tántorították el feladatinak magas színvonalon történő ellátásától. Bátran fordulhattunk hozzá bármilyen gondunkkal, mert személyes problémáinkra is mindig nyitott volt és támogatott minket tanácsaival. A fiatalabb kollégákkal is hamar megtalálta a közös hangot. Munkája mellett kiváló háziasszonynak, példaértékű édesanyának és nagymamának ismertük meg. Gyakran meglepett minket az általa készített finomságokkal. Mind a hivatal, mint az osztály közösségi programjaira lelkesen készült és aktívan részt vett azokon.”
Mészárosné Virág Éva hiszi, hogy a megfelelő tájékoztatás, a személyes kapcsolat útján,a meggyőzés erejét használva az ügyfelek eleget tesznek kötelezettségeiknek, és ezáltal ki lehet küszöbölni a szankciók alkalmazását. Az osztály, illetve a hivatali dolgozók körében kedvessége, segítőkész, közvetlen természete révén megbecsülés és szeretet övezi.

2020-ban jelölést kapott Tóth Péter Pál, a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály köztisztviselője.
Tóth Péter Pál közszolgálati pályafutását 1994. január 1-jén kezdte hivatalunk Városüzemeltetési Irodáján építésügyi ügyintéző munkakörben. Jelenleg a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályon látja el az építéshatósági ügyek előkészítési feladatait. Ezen belül a földhivatali nyilvántartás lekérdezésével foglalkozik, valamint a kapcsolódó ügyviteli feladatok ellátásában is segíti kollégáit. Dunaújvárosban jelenleg is ő kezeli egyedül a központi címregisztert, lakcímigazolásokat ad ki, elvégzi az utcák házszámozását és közreműködik a közterületek elnevezésének változásával kapcsolatos feladatokban A napi teendők ellátásán túl a tervtárat is kezeli.
A hivatalnál eltöltött több, mint 25 év alatt munkáját végtelen igényességgel, precizitással, szorgalommal, a legnagyobb odafigyeléssel és gyorsasággal végezte.


Kollégaként és magánemberként egyaránt mindig nyitottan és érdeklődve fordul a világ dolgaihoz. Rendkívül tájékozott építészeti, történelmi, csillagászati kérdésekben. „Közösen jártunk ki a városba épület, építkezés ellenőrzésekre. A fél napos „Sétáink” alakalmával jó volt, hogy a szakmán kívül bármiről lehetett beszélgetni. Mindig egy biztonság érzetet nyújtott a habitusa, nyugodtsága és a szakmai tapasztalata. Később már nem volt ilyen közvetlen a kapcsolatunk, de megmaradt egy biztos pontnak, akitől bármikor lehetett kérdezni, és akire lehetett számítani a munkavégzés során.”
Nagy hobbija a magyarság eredetének kutatása, amelynek 2020. augusztus 13-ai nyugdíjazását követően még több időt tud majd áldozni.
Dunaújváros MJV Közgyűlése, az elhivatott, példaértékű, és magas szakmai színvonalon végzett tevékenységének elismeréseként, a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat Tóth Péter Pál részére adományozta.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 17:20, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés, 16 döntés

Fport támogatás, terítéken az Energo.hőterm, fejlesztések

2020. Július 30. 13:23, csütörtök | Helyi

Negyedmilliárd a déli iparterület fejlesztésére!

Dunaújváros önkormányzata vállalkozói környezet fejlesztését tervezi a déli iparterületen, az alapinfrastruktúra, továbbá az iparterület elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúra fejlesztésével.

2020. Július 30. 12:27, csütörtök | Helyi

Megújult a Venyimi út

Vérosubk az összesen 1030 méter útszakasz felújítására 120,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program ( TOP-6.1.5-16 ) keretében

2020. Július 29. 08:33, szerda | Helyi

Válassza a Paks II. Akadémia valamely képzését a DUE-n

2020. augusztus 1. és 24. között újra lehetőség lesz jelentkezni az atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésre a Dunaújvárosi Egyetemen.