Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 13. 08:16, péntek | Helyi

Kiváló kanadai edző a hokisoknál

Kiváló kanadai edző a hokisoknál

Dave Leger az Ázsia Ligában győztes Nippon Paper Cranes csapatától érkezik Dunaújvárosba, ahol a junior csapat szakmai irányítása mellett a felnőtt csapat másodedzői posztját is a kanadai szakember tölti majd be.

A 46 éves szakember 1998-ban kezdte meg az edzői pályáját, 2000-től 2003-ig az ottawai egyetemi csapat másodedzőjeként, majd 2003-tól 2011-ig ugyanitt vezetőedzőként dolgozott. 2011-ben aztán az Ázsia Ligában szereplő japán Tohoku FreeBlades másodedzője lett, de egy szezon után az Ottawa 67’s OHL-s csapatánál folytatta pályafutását, tavaly pedig a Nippon Paper Cranes szintén Ázsia Ligás csapatával lett bajnok.

J. P. MacCallum, az Acélbikák egykori vezetőedzője személyesen is ismeri Dave Legert, s ahogy azt a csapat vezetésének elmondta, egy nagyon komoly, keményen dolgozó embert ismert meg, aki az edzések megtervezése mellett a videó elemzésen át sokféle feladatkörben ténykedett a későbbi Ázsia Liga győztes csapatnál.

Azari Zsolt, a csapat elnöke elmondta: - Elsősorban azért hozzuk ezt a nagyon komoly edzőt, hogy a junior csapatnak biztosítsuk a legjobb körülményeket a fejlődésükhöz, s minél simábban történjen meg ezeknek a fiataloknak a felnőtt csapatba való beolvadása. Dave feladata tehát a junior csapat edzése és felkészítése lesz, amihez nagyon komoly videó elemző programokat is használni fog az edzői stáb a következő szezontól. Emellett Don MacLeannel is együtt dolgozik majd – ők már fel is vették egymással a kapcsolatot és biztosítottak minket afelől, hogy gördülékenyen fog menni kettejük között a munka.

A két kanadai szakember augusztus elsejétől már Dunaújvárosban irányítja majd a felkészülési programot!

Címkék: dab.docler

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.