Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2019. Szeptember 06. 15:37, péntek | PR

Klímabarát vakáció - akár főszezonon kívül is

Klímabarát vakáció - akár főszezonon kívül is

Egyre többeknek fontos, hogy utazás alatt is úgy éljenek, hogy kíméljék a környezetet. Összeszedtünk néhány alapinformációt, ezek azoknak is jól jöhetnek, akik az utószezonra vagy éppen télre tervezik a nyaralásukat.

Minél kevesebb utazás

A turizmus iparágát egy igen eredeti ötlet ‘robbantotta’ a közelmúltban, a fapados repülőutazás. Ez mára ‘kétélű fegyvernek’ bizonyult, ugyanis az olcsó utakkal tömegek jutnak el olyan helyekre, amelyek korábban nehezen elérhetőek voltak.
Csodás, hogy elmehetünk kétféle fapados társasággal is Edinburghba Budapestről, de jót tesz-e a skót felföldnek, ha százezrek tapossák?
Mi történik, ha Szardíniáról kilós zsákokban viszik haza emlékbe a fehér homokot a turisták? Vagyis mi lesz, ha ezerszer annyi ember kezd el utazni, és sokkal több repülőjárat közlekedik?
Ma már azért is meg kell gondolni, hova megyünk, mivel sok hely nem ugyanaz, mint öt-tíz éve - ilyen például Bali. De ha mégis felkerekedünk, és Balin nyaralunk, akkor vigyáznunk kell a környezetünkre.
És legyen bármilyen vonzó az olcsó repülés, a legjobb, ha visszafogjuk az útjaink számát. Belföldön is csodás úticélokat találunk, akár kerékpárral elérhető közelségben.

Minél kevesebb hulladék

Már úton vagyunk? Ami egy nyaralóhelyen tagadhatatlanul kicsit nehéz: úgy vásárolni, hogy nem hagyunk magunk után szeméthegyeket.
Egy átlagos üzletben, ahová beugrunk a strand mellett, vagy a pályaudvar szomszédságában, valószínűleg nejlonzacskókat és rengeteg műanyagba csomagolt árut találunk.
Segíthet, ha viszünk magunkkal termoszt, saját palackot, és felszerelkezünk szatyrokkal. Ha pedig felkeressük a helyi piacot, akkor kimérve találjuk meg azokat a zöldségeket, gyümölcsöket és egyebet, amit az üzletekben műanyag kiszerelésben árulnak.
Még egy tipp: akkor is vihetünk magunkkal saját evőeszközt, ha fesztiválra megyünk.

Minél több tájékozódás

Barátunk az Internet: nézzük meg akár helyben, hol tudunk piacozni, hol vannak esetleg öko kávézók, éttermek. Utóbbiakra azért anyagilag is készüljünk fel, az ilyen helyek szinte mindenhol drágábbak, mint az átlagos vendéglátóhelyek.
Nyugodtan utasítsuk vissza akár a legmenőbb, legdrágább helyen is a szívószálat. Hozzá kell tenni, a papír szívószál, környezetbarát tálalás szerencsére gombamód terjed a nyaralóhelyeken is - talán jövőre már mindenhol ez lesz az alap.

Minél több szemétszedés

Furán hangzik, de igaz, ma már trendi egy kis szemetet szedni kirándulás közben. Egyszerű: dobjuk ki a kukába, amit a természetben menet közben találunk. A tengerből éppúgy kihalászhatjuk a műanyag zacskót, ahogy a Balatonból, még mielőtt egy állat bajba kerül miatta.
Ha valamit, ezt a tevékenységet érdemes lefotózni és közzétenni a közösségi médián. Kellemes zöld vakációt!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Szeptember 06. 11:02, vasárnap | PR

3 kreatív ötlet folyékony ragasztóval iskolakezdéshez

A folyékony ragasztó a kreatív munkák alapkelléke, de sokan nem szeretik, mert macerás a használata. Mutatunk három kreatív ötletet iskolakezdéshez, amit imádni fogsz és amihez jól jön egy tubus folyékony ragasztó.

2020. Szeptember 06. 10:51, vasárnap | PR

Vállalkozásunk pályaelőnye, egy kis iroda bérlése

A kiadó ingatlanok piacán számos különböző méretű, állapotú és árú irodahelyiséggel is találkozhatunk.