Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. Szeptember 06. 15:37, péntek | PR

Klímabarát vakáció - akár főszezonon kívül is

Klímabarát vakáció - akár főszezonon kívül is

Egyre többeknek fontos, hogy utazás alatt is úgy éljenek, hogy kíméljék a környezetet. Összeszedtünk néhány alapinformációt, ezek azoknak is jól jöhetnek, akik az utószezonra vagy éppen télre tervezik a nyaralásukat.

Minél kevesebb utazás

A turizmus iparágát egy igen eredeti ötlet ‘robbantotta’ a közelmúltban, a fapados repülőutazás. Ez mára ‘kétélű fegyvernek’ bizonyult, ugyanis az olcsó utakkal tömegek jutnak el olyan helyekre, amelyek korábban nehezen elérhetőek voltak.
Csodás, hogy elmehetünk kétféle fapados társasággal is Edinburghba Budapestről, de jót tesz-e a skót felföldnek, ha százezrek tapossák?
Mi történik, ha Szardíniáról kilós zsákokban viszik haza emlékbe a fehér homokot a turisták? Vagyis mi lesz, ha ezerszer annyi ember kezd el utazni, és sokkal több repülőjárat közlekedik?
Ma már azért is meg kell gondolni, hova megyünk, mivel sok hely nem ugyanaz, mint öt-tíz éve - ilyen például Bali. De ha mégis felkerekedünk, és Balin nyaralunk, akkor vigyáznunk kell a környezetünkre.
És legyen bármilyen vonzó az olcsó repülés, a legjobb, ha visszafogjuk az útjaink számát. Belföldön is csodás úticélokat találunk, akár kerékpárral elérhető közelségben.

Minél kevesebb hulladék

Már úton vagyunk? Ami egy nyaralóhelyen tagadhatatlanul kicsit nehéz: úgy vásárolni, hogy nem hagyunk magunk után szeméthegyeket.
Egy átlagos üzletben, ahová beugrunk a strand mellett, vagy a pályaudvar szomszédságában, valószínűleg nejlonzacskókat és rengeteg műanyagba csomagolt árut találunk.
Segíthet, ha viszünk magunkkal termoszt, saját palackot, és felszerelkezünk szatyrokkal. Ha pedig felkeressük a helyi piacot, akkor kimérve találjuk meg azokat a zöldségeket, gyümölcsöket és egyebet, amit az üzletekben műanyag kiszerelésben árulnak.
Még egy tipp: akkor is vihetünk magunkkal saját evőeszközt, ha fesztiválra megyünk.

Minél több tájékozódás

Barátunk az Internet: nézzük meg akár helyben, hol tudunk piacozni, hol vannak esetleg öko kávézók, éttermek. Utóbbiakra azért anyagilag is készüljünk fel, az ilyen helyek szinte mindenhol drágábbak, mint az átlagos vendéglátóhelyek.
Nyugodtan utasítsuk vissza akár a legmenőbb, legdrágább helyen is a szívószálat. Hozzá kell tenni, a papír szívószál, környezetbarát tálalás szerencsére gombamód terjed a nyaralóhelyeken is - talán jövőre már mindenhol ez lesz az alap.

Minél több szemétszedés

Furán hangzik, de igaz, ma már trendi egy kis szemetet szedni kirándulás közben. Egyszerű: dobjuk ki a kukába, amit a természetben menet közben találunk. A tengerből éppúgy kihalászhatjuk a műanyag zacskót, ahogy a Balatonból, még mielőtt egy állat bajba kerül miatta.
Ha valamit, ezt a tevékenységet érdemes lefotózni és közzétenni a közösségi médián. Kellemes zöld vakációt!

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 13:06, péntek | PR

Hogyan lehet költséghatékony a külföldre költözködés?

Egyre többen költöznek külföldre munkát vállalni. A kinti bérleti díjakon komoly összegeket lehet spórolni, ha saját bútorral érkezünk, de egy túlárazott költözés miatt már nem biztos, hogy megéri.

2019. December 06. 13:04, péntek | PR

Mikor fuss neki a nyelvvizsgának?

Húsbavágó kérdés, hogy mennyi időn belül lehet egy nyelvből vizsgát tenni és mikor érdemes nekifutni, hogy jó legyen az esély a sikerre. Múlhat ezen diploma vagy előléptetés, tervezzünk hát okosan!

2019. December 06. 13:02, péntek | PR

Íme az európai autópályadíjak 2019-ben

A téli utazások előtt fontos tájékozódni arról, hogy milyen útdíjakkal, autópályadíjakkal kell számolni Európában, de főleg a szomszédos országokban - így nem érhet minket meglepetés a határon túl.

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.