Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Január 20. 17:16, hétfő | Helyi
Forrás: Kortárs Művészeti Intézet

KMI hétvégi programok

KMI hétvégi programok

A Kortárs Művészeti Intézet nagy szeretettel várja a kultúrakedvelőket a hétvége folyamán. Csütörtöktől szombatig az alábbi programokat ajánljuk: Irodalmi felolvasó- és előadóest, Könyvbemutató és Koncert.

2014. január 23. csütörtök 17 órától Irodalmi felolvasó- és előadóest, a Vörösmarty Társaság Fejér Megyei vezetőségének és a dunaújvárosi Versbarátok Klubjának rendezvénye. Közreműködik: Kiss Kálmán, Kálnay Adél, Pásztor Bertalan, Rinyu Nóra, Szemere Brigitta, valamint Kasó Tibor.


2014. január 24., péntek 17 órától Könyvbemutató Martin Ferenccel, A félelem képei – Fritz Lang német filmjeinek látványvilága című kötet szerzőjével Gyöngyössy Csaba beszélget.
A könyv Fritz Lang németországi pályafutásának filmjeivel foglalkozik. Nem monografikus igényű tehát, hanem stílustörténeti szempontból tekinti át az életmű első szakaszát. A szerző arra keresi a választ, hogy Lang jellegzetes képi megoldásai hogyan teremtik meg a félelem atmoszféráját németországi műveiben. A társadalomkritikai olvasatokkal szemben a tanulmány formai-stiláris szempontú elemzései Fritz Lang filmjeinek esztétikai kvalitásaival ismertetik meg az olvasót.


2014. január 25., szombat 18 órától folytatódik (2014-ben) dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet kortárszenei hangverseny-sorozata. Az első alkalommal, az UMAMI PATCH - UMAMI BLOCK című koncerten Baráth Bálint és Nagy Ákos elektronikus hangszereken tolmácsol két, eredetileg preparált zongorára és/vagy ütőhangszerekre írt művet. E két opus mellett elektroakusztikus muzsikák is felcsendülnek majd az ICA-D Uitz Termében. Műsoron Baráth Bálint, Szabolcs Keresteš, Paul Lansky és Nagy Ákos művei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.