Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2012. Szeptember 04. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kókuszolajjal a fogszuvasodás ellen

Kókuszolajjal a fogszuvasodás ellen

A kókuszolaj hatékonyan támadja meg azokat a baktériumokat, amelyek a fogszuvasodás hátterében állnak, és egy új kutatás szerint felhasználható a különböző fogászati termékekben is - írja a BBC.

A kutatók ugyanis azt találták, hogy az enzimekkel ellátott kókuszolaj megállítja a Streptococcus nevű baktériumok növekedését, ami az egyik legfőbb okozója a fogszuvasodásnak.

Márpedig a fogszuvasodás az iparilag fejlődött országokban a gyermekek 60-90 százalékát érinti.

Az ír kutatócsapat a vizsgálat keretében a kókuszolaj, a növényi olaj és az olívaolaj hatását tesztelte először természetes, majd enzimekkel kezelt állapotukban.

Ezek közül egyedül az enzimekkel kezelt kókuszolajnál mutatták ki, hogy hatékonyan veszi fel a küzdelmet, és képes meggátolni a baktériumok növekedését. Szintén hatékonyan támadta meg a kókuszolaj a Streptococcus nevű baktérium mutáns változatát, amelynek sav-termelő hatása van, és amely az egyik legfőbb okozója a fogszuvasodásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 17:08, péntek | Életmód

A nyaralni készülők többsége belföldön tervez pihenni

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait:

2020. Július 10. 15:08, péntek | Életmód

Napszemüvegeket ellenőriztek

Megfeleltek az UV-szűrésre vonatkozó előírásnak a vizsgált napszemüvegek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

2020. Július 09. 17:09, csütörtök | Életmód

A koronavírus-fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben található - hatóanyagot azonosítottak, ami a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható

2020. Július 01. 17:03, szerda | Életmód

Az internetezők hetven százaléka vásárol online

A magyarok már a járvány előtt is rendszeresen használták az internetet különböző ügyeik intézésére;