Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 19. 14:10, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kommandósok csaptak le a tiltott potencianövelőkkel, kokainnal és csempészcigivel lebukó bűnbandára

Kommandósok csaptak le a tiltott potencianövelőkkel, kokainnal és csempészcigivel lebukó bűnbandára

Egy cigarettacsempész bűnszervezetnél tartottak házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a napokban, de az adózatlan cigi mellett kábítószert és ötvenmillió forint értékű tiltott potencianövelőt is találtak.

A NAV kommandósokkal szállt ki a helyszínre, mivel a bűnbanda vezetője egyszer már intézkedő pénzügyőrökre támadt.

A NAV nyomozói a helyszíneken több mint húszmillió forint értékben, összesen 1500 karton adójegy nélküli cigarettát, csekély mennyiségű kokaint, illetve körülbelül ötvenmillió forint értékű tiltott potencianövelőt találtak. A bűnszervezet irányítóit a NAV speciális bevetési egysége fogta el, mert egyikük korábban pénzügyőrökre támadt, autóval próbálta elütni az intézkedő NAV-osokat – közölte közleményében az adóhatóság.

A házkutatásokon a NAV munkatársai aranyékszereket, luxusórákat, valamint több millió forint készpénzt is foglaltak a költségvetésnek okozott kár megtérítésére.

A nyomozás különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság miatt folyik. Mivel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szakvéleménye szerint a lefoglalt potencianövelők hamisak voltak, a gyanúsítottaknak egészségügyi termék hamisítása miatt is felelniük kell. A bíróság a bűnszervezet vezetői közül az egyik letartóztatását, egy másik bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.