Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 17. 23:49, hétfő | Helyi
Forrás: Stern (Hankook PR Agency - Hungary)

Könnyebb már az iskolatáska – indul a „HOPP - Hankook Oktatási Pályázati Program”

Könnyebb már az iskolatáska – indul a „HOPP - Hankook Oktatási Pályázati Program”

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén egy újabb pillérrel bővíti társadalmi felelősségvállalás programsorozatát.

A prémium gumiabroncsgyártó vállalat ezúttal a Fejér/Tolna/Bács-Kiskun megyei műszaki/technikai középiskoláknak kínál támogatási lehetőséget. Jelentkezni az erre a célra létrehozottwww.hankookpalyazat.hu weboldalon lehet 2017. május 19-ig.
Rácalmás, 2017. április 10. – A Hankook eddig is kiemelten fontosnak tartotta a társadalmi felelősségvállalást, épp ezért már 2012-ben elindította átfogó programsorozatát, a „Hankook Értékteremtő Programot”. A kezdeményezés célja a segítségnyújtás olyan környezeti és társadalmi ügyekben, amelyek mindannyiunk érdekét szolgálják regionális és országos szinten egyaránt. Az eddigi sikeres projektekre alapozva a vállalat egy újabb pályázati lehetőséggel bővíti repertoárját, amely ezúttal a gyár környezetében lévő műszaki/technikai végzettséget nyújtó középiskoláknak, szakközépiskoláknak, illetve szakiskoláknak szól.

A program célja, hogy segítse a középfokú tanintézményeket eszközparkjuk korszerűsítésében, bővítésében, és ezáltal hozzájáruljon a középiskolai tanulók magas szintű elméleti és gyakorlati képzéséhez. Pályázni mind az elméleti (asztali számítógép, laptop, tablet, ipad), mind pedig a gyakorlati oktatást segítő eszközök (szerszámok, gépek) beszerzésének támogatására is lehet. Előzetes felmérések alapján a három megyéből összesen 58 iskola pályázhat, ami 24 várost, illetve 22 736 tanulót érint. A Hankook a négy legjobbnak ítélt pályázati anyagot elkészítő intézmény között 8 millió forintot fog szétosztani.

„Nemcsak vállalati igazgatóként, de magánszemélyként is kiemelten fontosnak tartom a fiatalok edukációját, illetve az ehhez tartozó infrastruktúra fejlesztését. Meggyőződésem, hogy több figyelmet kell szentelnünk az utánunk jövő generációknak, hogy az évek során felhalmozott tudást gyarapítsák és továbbadják az őket követőknek, így biztosítva a folyamatos fejlődést. A Hankook ezzel a pályázati lehetőséggel nemcsak a diákok iskoláztatását, de a későbbi elhelyezkedésüket is szeretné támogatni a munkaerőpiacon, akár a vállalat berkein belül.” – mondta el Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A projektről további részleteket a www.hankookpalyazat.hu weboldalon olvashatnak, jelentkezni pedig szintén itt lehet 2017. május 19-ig. A Hankook Tire Magyarország Kft. minden pályázót 2017. május 31-ig elektronikus úton kiértesít pályázatának elbírálásáról, a kedvezményezettek listáját pedig a program weboldalán is közzéteszi.

###

A Hankook társadalmi felelősségvállalási programjáról

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította útjára átfogó társadalmi felelősségvállalási (CSR) programsorozatát, a „Hankook Értékteremtő Programot”, amely három pillérre épül: környezet, egészség és oktatási-társadalmi ügyek. A kezdeményezés célja, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft., mint hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, felelős társadalmi szereplőként segítséget nyújtson olyan környezeti és társadalmi ügyekben, amelyek mindannyiunk érdekét szolgálják.

A vállalat Értékteremtő Programja keretében már több helyi és országos jelentőségű akciót is indított, így már ötödik éve fut a Hankook Abroncsadományozási Program. A 2012-ben indított kezdeményezés során a vállalat eddig több mint 10.300 abronccsal, 210.000.000 forint értékben támogatta a hazai nonprofit szektor 846 kisebb és nagyobb szervezetét. Így például az Országos Mentőszolgálat és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idén harmadik, a Magyar Vöröskereszt pedig második alkalommal kapott abroncstámogatást.
Ezen kívül a vállalat számos helyi rendezvényt támogat a környezetében, például a nagysikerű dunaújvárosi Parázs-Varázs Közösségi Grillpartyt vagy a Rácalmási Tökfesztivált. A Hankook 2013. június elején útjára indította a Hankook Dolgozói Önkéntes Programot, amely 2016-ban egy újabb pillérrel bővült. A „KÖSZ, Hankook”, azaz a „Közösségi Összefogás a Szebbért” kezdeményezésben mostantól Dunaújváros és környékének lakói is aktívan részt vehetnek az önkéntes munkában, és lakókörnyezetük szebbé tételében.
Ugyancsak ebben az évben indult útjára a „Tekerd jobbra!” elnevezésű új társadalmi célú program, amelynek keretében a résztvevők kerékpározás közben gyűjthettek kilométereket a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont osztálya és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat részére. A kezdeményezéshez a vállalat dolgozóin kívül bárki csatlakozhatott, aki fontosnak tartja a két szervezet támogatását, és emellett odafigyel a saját egészségére is. A programban részt vevő lelkes biciklisek 8 millió forintot kerekeztek össze a két szervezet számára.
A Hankook kiemelt figyelmet fordít a jövő nemzedékek képzésére is. 2014-16 között a vállalat 18 millió forint értékben finanszírozta 260 diák angol nyelvi képzését, akik angol nyelvi táborban vehettek részt. A tanulók, akik a Hankook dolgozóinak gyermekei, 16 helyi (dunaújvárosi és rácalmási) iskola diákjai, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete ajánlásából kerültek ki, a Funside egyhetes nemzetközi angol táborában vehettek részt Balatongyörökön.

A vállalati társadalmi felelősségvállalás a globális cégpolitika kiemelt része, amit az is bizonyít, hogy a Hankook is szerepelt a Dow Jones Ázsia-Óceániai Fenntarthatósági Indexében (DJSI Ázsia/Óceánia) a vállalati fenntarthatóság terén elért erőfeszítéseiért.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó globális vállalatnak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint az autósport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).
A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten már több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.
A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központja és hét gyártóüzemének fejlesztésébe. A németországi Hannoverben működő Európai Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az termékeket, különös tekintettel az európai prémium autógyártók számára készülő első szerelésű (OE) abroncsokra.
A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak kereskedelmi képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.
A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készülő termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.