Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Október 06. 09:18, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Kontár munkát végeztek a tetőfedők, ráadásul több pénzt követeltek az idős megrendelőktől

Kontár munkát végeztek a tetőfedők, ráadásul több pénzt követeltek az idős megrendelőktől

Zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik munkájukért erőszakos fenyegetéssel a kialkudott összeg több mint kétszeresét követelték idős megrendelőiktől.

A vádirat szerint a 33 éves román állampolgárságú férfi és 34 éves magyar állampolgár társa újságban hirdették magukat, melyben tetőfedésre vállalkoztak. A hirdetés alapján kereste meg őket egy 70 év körüli nagyvázsonyi pár, akik a családi házukhoz tartozó melléképület tetőszerkezetét szerették volna felújíttatni.

A sértettek és a vádlottak a munka elvégzéséért 1 450 000 forintban egyeztek meg, melyet a két férfi többekkel együtt 2021. május 11-én megkezdett, majd másnap be is fejezett, ám megrendelőiktől ekkor már 3,2 millió forintot követeltek. A sértettek aránytalannak tartották az összeget, s mivel nem ebben állapodtak meg, nem is akarták azt kifizetni.

A két vádlott ekkor megfenyegette őket, hogy megbánják, ha nem fizetnek és megnézhetik magukat, majd másnap délig adtak határidőt a teljesítésre. Az elkövetők a fenyegetés hatása alatt álló sértettekkel egy papírra feliratták a személyes adataikat, valamint egyikükkel írásban el is ismertették a fizetési kötelezettségét. Az erőszakos fellépéstől megrémült sértettek színleg beleegyeztek a fizetésbe, azonban másnap a vádlottaknak tett ígéretükkel ellentétben nem a bankba, hanem a rendőrségre mentek.

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a vádlottak által elvégzett munka olyannyira szakszerűtlen, hogy azt le kell bontani, mert életveszélyes.

Az ügyészség az egyik, büntetlen előéletű terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, míg a hasonló bűncselekmény miatt korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt és annak próbaideje alatt álló társával szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a korábbi szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el. Az ügyészség mindkét vádlott esetében pénzbüntetés kiszabását is indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során