Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Január 16. 20:48, csütörtök | Helyi

Könyvbemutató a Kortársban

Könyvbemutató a Kortársban

Könyvbemutatóra várja az érdeklődőket a Kortárs Művészeti Intézet január 24-én. Gyöngyösi Csaba beszélget Martin Ferenccel a A félelem képei – Fritz Lang német filmjeinek látványvilága című könyvéről.

Martin Ferenc: A félelem képei – Fritz Lang német filmjeinek látványvilága A kötet Fritz Lang németországi pályafutásának filmjeivel foglalkozik. Nem monografikus igényű könyvről van szó. A tanulmány stílustörténeti szempontból tekinti át az életmű első szakaszát. A szerző arra keresi a választ, hogy Lang jellegzetes képi megoldásai hogyan teremtik meg a félelem atmoszféráját németországi műveiben. A társadalomkritikai olvasatokkal szemben a tanulmány formai-stiláris szempontú elemzései Fritz Lang filmjeinek esztétikai kvalitásaival ismertetik meg az olvasót.

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros Vasmű út 12. | http://ica-d.hu/ Időpont: 2014. január 24., péntek 17 óra A kötet szerzőjével Gyöngyössy Csaba beszélget. A könyvbemutatót filmvetítés kíséri, melynek során részletek lesznek láthatók Fritz Lang munkásságának e korszakában készült műveiből.

Martin Ferenc 1968-ban született Bonyhádon. Első diplomáját 1991-ben szerezte a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. 1998-ban diplomázott mozgóképelmélet- filmpedagógia szakon, 2011-ben pedig DLA fokozatot szerezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Filmes tárgyú írásai a Szellemképben, a Kritikában és a Vigíliában jelentek meg. A félelem képei, melyet Fritz Lang németországi filmjeiről írt, az első önálló kötete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.