Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Augusztus 02. 23:47, szombat | Helyi

Kórház és kerítés

Kórház és kerítés

Nagyné Berta Zsanett kórházi dolgozó úgy döntött, hogy lefesti a kórház kerítésének egy részét. Elképzeléséhez segítőket is keresett.

- Sokkal többen ígérték, de alig egy tucatnyian vagyunk a festésen - mondja a kétgyermekes anyuka.- Gyakorlatilag a kórházból nem jött senki, gondolom, a szabadságolások miatt. A férjem van itt a kollégájával és a női hokicsapat tagjai közül néhányan, rajtuk kívül csupán ketten jelentkeztek a felhívásra.

Kurucz Anita és Babai Vivien a közösségi portálon olvasta a felhívást. Vivien városőr, Anita a Momertnél dolgozik, s fontosnak tartották, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Szeretnek segíteni.

Az Angels képviselőit azaz az Angyalokat, a női hokicsapat tagjait is a segíteni akarás hozta ide. A lányok tudják, hogy milyen semmiből valamit csinálni, hiszen a felszereléseiket maguk fizetik, ugyanis nincs a városon kívül más támogatójuk.

- Kék lett a kerítésrész. Miért? - fordulok Zsanihoz.

- Ezt kaptuk ajándékba egy festékszaküzletből. Kéket választottuk, mert ez olcsóbb volt. De kaptunk a kórházi konyháról ötven pogácsát, meg kenyeret egy étteremből.

- Szakmai segítség?

- A kórház műszakisai tegnap elmondták, hogyan kell csinálni. Igyekszünk, de meleg van, s nagyon folyik a festék. A betont sem tudtuk mindenhol letakarni, de majd lekopik róla.

Zsani a szponzorokon kívül a baba-börze vállalkozásának bevételeiből is tett félre a kerítésfestésre. Ebből vett ecsetet, meg színes festéket is a többi között.

Még megmutatja, hogy a gyerekosztály teraszát is lekenik, mert csupa rozsda a kerítés, s ha kijönnek hűsölni a szülők vagy a kollégák csupa rozsda lett a ruhájuk. Oda még azt tervezte, hogy vitorlást is fest, de nem tudja, hogy mennyire futja az energiájukból.

- Nagy meleg van, kevesen vagytok, nagy a felület, meddig csináljátok?

- Ameddig kész nem lesz.

Címkék: festés, kórház, kerítés

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.