Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. Október 06. 12:25, szerda | PR
Forrás: (x)

Körültekintően válassz maszkoló szalagot! (x)

Körültekintően válassz maszkoló szalagot!  (x)

A maszkoló szalag a legjobb barátunk, ha festésre kerül a sor. Ám jó tudni, hogy többféle maszkoló szalag létezik, és mindegyiknek megvan a maga célja.

Rövid áttekintést adunk a különféle szalagokról és használatukról, hogy gyerekjáték legyen a felújítás.

Az állami támogatások alaposan megkavarták az építőipar és ezen belül az építőipari szakmunkák terepét, ezért elég nehéz rendes szakembert kapni, aki fél éven belül mondjuk el tud vállalni egy lakásfestést és nem kér érte horror árat. Nem csoda, hogy sokan inkább maguk nyúlnak a festőhenger után és saját kezűleg végzik el a felújítást. Nekik – és a profi festőknek is – sokat segítenek a különféle maszkoló szalagok, mert nem csak tisztábbá, hanem gyorsabbá és akár változatosabbá is tudják tenni a lakásfestést.

Különféle erősségű maszkoló szalagok

A boltban kezdő lakásfestőként valószínűleg csak a különféle árak tűnnek fel a maszkoló szalagoknál. Ugyanakkor jó tudni, hogy a gyártó cégen kívül van egy nagyon fontos különbség is a maszkoló szalagok, vagy másik nevükön festőszalagok között és ez az erősség.

Vannak erősen tapadó maszkoló szalagok, amiket olyan felületre ajánl a gyártó, ami nem sérülékeny. Ilyenek a padló szegélylécei, a csempeszélek, de akár a fal is, ahol a fal felülete ép és egészséges. Az olyan helyeken azonban, ahol fennáll a veszélye, hogy a felszedett öntapadó szalag sérülést okoz, például tapéta mellett, érdemes a gyengébb tapadású szalagokkal dolgozni.

Rugalmas maszkoló szalag az ívekért
Ha íves mintát festenénk a falra, vagy például egy boltív külső felét akarjuk kitakarni, tökéletes társunk lesz a rugalmas maszkoló szalag. Ez a szalag hasonlóképpen öntapadó, mint a többi maszkoló szalag, de olyan anyagból készült, amit rugalmasan lehet az ívekhez alakítani. Ezáltal lehetővé teszi, hogy tökéletesen lezárjuk az íves felületeket is a nemkívánt festékréteg elől, és tempósan tudjunk haladni a festéssel.

Kültérre is alkalmas
A maszkoló szalagok a kültéri festésnél és kőporozásnál is jól jönnek, mert létezik kültéri változatuk is. Ez erősebb tapadást biztosít és nem szakad el akkor sem, ha viszonylag vastagabb réteg festék kerül rá.

A vásárlásnál alaposan olvassuk el a maszkoló szalag csomagolásán a tájékoztatót, és válasszunk a célnak megfelelő változatot!

Címkék: felújítás, festés

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.

2021. November 12. 15:53, péntek | PR

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit

November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit.