Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. Május 08. 09:40, vasárnap | Helyi

Közgyűlés május 12-én

Közgyűlés május 12-én

Cserna Gábor polgármester összehívta Dunaújváros esedékes havi közgyűlését 2011. május 12-én 9 órára. A nyílt ülésrész programja 49 megtárgyalandó napirendi pontot tartalmaz. A továbbiakban zárt ülésen dönt a testület az Árpád

Ünnepi aktussal kezdődik a jövő csütörtöki közgyűlés. Cserna Gábor polgármester átadja a „Dunaújváros Ifjúságáért” díjakat.

A közgyűlési meghívó nyílt ülésrészének 49 napirendi pontjainak számottevő részét teszi ki az oktatási ágazat átszervezését követő új dokumentumok (intézményi alapító okiratok) jóváhagyása. Sor kerül a két héttel korábbi rendkívüli közgyűlés akkor elhalasztott döntéseire, nevezetesen a gazdasági és stratégiai ügyekért felelős, nem képviselő jogállásó, társadalmi megbízatású alpolgármester megválasztására. A tisztségre javasolt személy Szepesi Attila. Sor kerül az őt segítő stratégiai szakértői csoport létrehozására, az szmsz szükséges módosítására.

Várhatóan elfogadja a testület a vasmű-terület rendezésének koncepcióját, ami lehetővé teszi, hogy az oda tervezett fejlesztéseknek ne legyen gátja a régi rendezési terv. Az ISD Dunaferr Zrt. kezdeményezte a kidolgozott koncepció jóváhagyását.

A temetőről és a piacról szóló helyi rendeletét is módosítani kívánja a testület, ami elsősorban a díjak aktualizálását jelenti.

Részt vesz városunk a Dunai kikötők egységes feltételrendszerét kidolgozó uniós pályázatban, ráadásul vezető partnerként. Ezúttal arról döntenek, hogy ki képviselje városunkat ebben a munkában.

A közgyűlés előtt számol be több szervezet múlt évi munkájáról, gazdálkodásáról, illetve a nyújtott önkormányzati támogatás felhasználásáról. Dönt a közgyűlés a Dunanett Kft. törzstőke-emeléséről, a kórház további működtetéséről, két képviselői indítványról. Pintér Tamás a trianoni döntés évfordulós megemlékezésére tett javaslatot, Tóth Kálmán a kistemető körülkerítését indítványozta.

A Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya a bajnoki idény befejezéséhez egymillió forint visszatérítendő támogatást kér az önkormányzattól. E kérelemről is a közgyűlésnek kell döntenie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.