Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 15. 23:54, vasárnap | Helyi

Közönségszavazat: Vasvári az év iskolája

Közönségszavazat: Vasvári az év iskolája

Meggyőző fölénnyel nyerte el a városlakók szimpátiáját a Vasvári Pál Általános Iskola. Sok szavazatot kapott még az Arany János iskola és a Móricz Zsigmond Általános Iskola is.

Gratulálunk az iskoláknak!

A Vasvári bemutatkozása:

A 62 éves múltra visszatekintő intézményünk 560 tanulója, az idei évben is kimagasló tanulmányi és sporteredményekkel öregbítették iskolánk jó hírnevét.
Az alsó tagozatosaink megyei és országos versenyeken szerepeltek kitűnően. Logikai matematika versenyen 3 tanulónk végzett az első 3 helyen, szövegértési versenyen a 2. helyet szereztük meg. Városi mesevetélkedőn 2 csapatunk végzett dobogós helyen. Iskolánk tanulója bekerült az országos szépíró verseny döntőjébe. 2 csapatunk meghívást kapott az országos természettudományi versenyre.
Felső tagozatosaink a tankerületi nyelvi versenyeken 1. és 2. helyezést értek el, illetve különdíjban részesültek. Énekkarunk a népdaléneklési versenyen arany minősítést kapott. Diákjaink rajzpályázatokon is nagyon sikeresek voltak, 1., 2. helyezéssel, és sok különdíjjal is büszkélkedhetnek. Városi rendezvényekre rendszeres meghívást kapnak tanulóink. Matematika és természettudományi versenyeken nagyon szép eredményekkel jeleskednek diákjaink. A tankerületi matematika versenyen tanulónk 1. helyen végzett, a komplex természettudományi és számítástechnika versenyen diákjaink 3. helyezést érték el.
Iskolánk tanulói ebben az évben is számtalan országos és nemzetközi versenyen értek el kimagasló eredményeket. Korosztályában 20 versenyzőnk tagja a nemzeti válogatottnak, közülük hárman világ- és Európa bajnokságokon is képviselték hazánkat. Az idén 3 vasváris diák részesült a „Fejér megye jó tanuló, jó sportoló” díjban.

Móricz Zsigmond Általános Iskola

Legnagyobb büszkeségünk iskolánk kimagasló tanulmányi eredménye, amely az I. félévében 4,58 volt. A 2013. évi országos kompetenciamérésen magasan az országos átlag felett teljesítettek tanulóink. Minden 8. osztályos tanulónkat az első helyen megjelölt középiskolába vették fel. A városi, megyei és országos tanulmányi versenyeken 38 városi versenyen értünk el dobogós helyezést, megyei versenyeken 18 alkalommal szerepeltek tanulóink az 1-10. helyezett között, hatszor képviseltük iskolánkat és Fejér megyét az országos tanulmányi versenyek döntőjén. Önálló koncertet szerveztünk Kodály Zoltán születésnapján, karácsonykor, megyei döntőbe jutottak népdalénekeseink. Kórusaink, néptáncosaink számos városi rendezvényen szerepeltek. Áprilisban nagykórusunk és felsős néptánccsoportunk óriási sikerrel szerepelt Németországban.

Arany János Általános Iskola

skolánk december 2-6. között az adventi időszak kezdetének alkalmából témahetet szervezett a szeretet, a segítőkészség, a jóság jegyében a 3-6. évfolyamosok számára. A témahét során a BIBLIA témakörét dolgoztuk fel. Keresztrejtvények, találós kérdések, közmondások várták a tanulókat, akik bibliai jelenteket adtak elő. Elkészült Noé bárkája és Mózes kőtáblái, volt csuhézás, templomlátogatás, kiállítás. Műsorral kedveskedtünk az Idősek Otthona lakóinak. A rendezvényt támogató szülői munkaközösség tagjai betlehemet állítottak fel az iskola aulájában, és felajánlásokból finanszírozták a Kákics együttes „Nagyapám betleheme” című előadását. A témakör feldolgozásának segítésére meghirdettük a „Kedvenc bibliai történetem” című rajz-és irodalmi pályázatot is. A pályázatra 201 rajzos alkotást, és 27 irodalmi művet készítettek tanulóink. A legjobbak értékes jutalmán kívül minden résztvevő megkapta a biblia egy példányát. Programunkkal sikerült hozzájárulnunk a családok karácsonyi hangulatának előkészítéséhez. A szervezők maradandó, emlékezetes élményben részesítették diákjainkat. Köszönjük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.