Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 21. 07:54, szombat | Helyi

Közösen tették szebbé - ma átadás

Közösen tették szebbé - ma átadás

Idén Dunaújvárosban összefogással igyekeznek szebbé tenni a városi gyerekek karácsonyát. Az adománygyűjtő akciót Cserna Gábor polgármester határozott elképzeléssel indította útjára az adománygyűjtő akciót:

Azoknak a dunaújvárosi gyerekeknek szerettek volna meglepetést, örömöt okozni, akiknek nem biztos, hogy megadatik a karácsony színe-java, akiket nem biztos, hogy ajándék várja a fa alatt. És hogy a sok segíteni akaró és tudó magánszemély, vállalkozás támogatása megfelelő helyre kerülhessen, december 2.-tól több ponton is várták a felajánlásokat.

Az adománygyűjtő akcióhoz csatlakoztak a város általános iskolái, az óvodák közül az Aprók Háza, a Duna-parti és a Napsugár tagintézmények, a középiskolák közül a Hild, a Kereskedelmi, a Rosti, a Rudas, a Széchenyi diákjai.

A vállalatok közül 100,000 forint értékben adományt vásárolt a Grabarics Kft, és ott még a dolgozók is gyűjtöttek. 50.000 forint értékben ajánlott fel könyvet a Libri, Kegyelet Bt., hozzájárult a gyűjtőakcióhoz a Dunaújvárosi Kamara, a Momert Zrt, Vass Zoltán ( Ferrobeton), Pinxit 2003 Kft, és a Magyar Túrizmus Zrt. A csomagolásban segítettek a Rudas Középiskola önkéntesei és a 13.b.

A sok-sok magánszemély által felajánlott játékot a Peugeot Máté Márkakereskedés és Márkaszerviz, szállította a Dózsa Mozicentrumba, ahol a Magyar Vöröskereszt részvételével december 21-én veheti át a közel 500 meghívott az ajándékot, amelyet a DMC jóvoltából ingyenes filmvetítés követ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.