Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Január 19. 04:56, szerda | Helyi

"Kukkants a kulisszák mögé!"

"Kukkants a kulisszák mögé!"

Egészen új csodát fogunk látni jövő szombaton, ha ellátogatunk a Bartókba. Nem, nem kell jegyet sem venni arra a napra, hiszen a fenti címmel invitál a társulat mindenkit az első családi nyílt napra.
Erről tartottak sajtótájékoztatót

A nyílt nap a „Kukkants a kulisszák mögé”címet viseli és január 29-n szolgál egész napos programmal. Míg„A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása”című bemutatóra e hét szombaton (január 22-n) kerül sor.

Hogyan lehetne közelebb hozni a város lakosságát a színházhoz? Hogyan lehetne rábírni akár családokat is egy tartalmas, igényes és szórakoztató hétvégi programra? Netán kedvet csinálni a színházba járáshoz?

Óriási és valljuk be, nem mindennapi ötlettel állt elő a város színháza. Nyílt napot szerveznek, amikor is kosztümökbe öltözött művészeik ismertetik meg a remélhetőleg igen nagy számú érdeklődőt a színházi kulisszatitkokkal, öltözőkkel, díszletekkel. Ízelítőt kaphatunk abból, hogyan lesz a papírra vetett írásból színházi produkció. Hogyan zajlanak a próbák? Hogy világosít a világosító és hogyan súg a súgó? Milyen érzés belebújni egy színházi kosztümbe? A ruha is teszi az embert? Próbáljuk ki! A nyílt napon erre is lesz mód és lehetőség. A helyben elkészült képek pedig megvásárolhatóak, örök emlékül az első nyílt napról. Ha pedig megéheznénk, akkor sem kell kiszaladni, hogy bekapjunk pár falatot, hiszen falatozhatunk a társulat által saját kezűleg elkészített szendvicsekből. Tehát mit is lehet csinálni egy hideg januári szombaton? Naná, hogy a Bartókba kell menni!

Hódos Gabriella a színház marketing menedzsere elmondta, hogy szeretnék a nézőket minél közelebb hozni a színházhoz és minél jobban megismertetni a színházban folyó munkával. Ezért találták ki a január 29-re tervezett nyílt napot. A társulat és a nézők közötti élénkebb interakcióra szeretnék a hangsúlyt helyezni.

Smuk Imre,A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása című Shakespeare darab rendezője bemutatta a vígjátékot és a jelen lévő vezető művészeket. Lapis Erikát, aki Katalint alakítja, Kiss Attilát, azaz Petruchio megformálóját és Katalin atyjának, Baptistának megszemélyesítőjét, Jakab Csabát.Elmondta, hogy ez a bemutató a harmadik Shakespeare mű, amelyet rendezőként a színpadra vitt. A Szentivánéji álmot, a nagysikerű Vízkereszt vagy amit akartok követte. Most ismét egy vígjáték premierje lesz, amely a nemek közötti kemény küzdelemről, a férfi női örök párharcról szól s egy kicsit ki is lépnek Shakespeare korából.

A nyílt napról Smuk Imre elmondta, hogy sajnos a városunk lakói között még igen sokan vannak olyanok akik az immár nyolc éve gyönyörűen felújított színházat belűről még nem is látták. Ez a nyílt nap alkalom lesz mindenkinek, hogy megismerkedhessen a színházzal és az itt folyó munkával.

Jakab Csaba elmondta, hogy a nyílt napot a társulat egésze magáénak érzi és ha minél több érdeklődővel megismertetik az itt folyó munkát, az jótékonyan fog hatni az előadások számára is. Véleménye szerint a város nagyságához képest még mindig kevés az előadás, mivel vannak olyan előadások, amelyekkel nem sikerül megtölteniük a nézőteret.

Az oldott hangulatú tájékoztatónak a próba kezdete vetett véget, hiszen ne feledjék, január 22-n szombaton A makrancos hölgy avagy a hárpia megzabolázása című darab premierje lesz a Bartókban., míg a következő szombaton egy igazán családias, nyílt napra várnak minden érdeklődőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.