Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. December 23. 00:13, hétfő | Helyi

Külföldi munkával csaltak- fotókkal, videóval

Külföldi munkával csaltak- fotókkal, videóval

Feljelentése alapján csalás elkövetésének gyanúja miatt folytatnak eljárást Cs. József 23 éves, F. László 31 éves, V. Károly Márk 20 éves, R. László Zoltán 23 éves, K. Dávid Péter 23 éves és L. Bálint ellen.

Közülük hárman már rács mögött vannak.

Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy dunaújvárosi hölgy feljelentése alapján üzletszerűen kisebb értékre elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Cs. József 23 éves, F. László 31 éves, V. Károly Márk 20 éves, R. László Zoltán 23 éves, K. Dávid Péter 23 éves és L. Bálint Zsolt 30 éves budapesti lakosok ellen.

A gyanú szerint a hatfős társaság 2013 augusztusa óta internetes oldalakon külföldi állásajánlatokat hirdetve tévedésbe ejtette a munkára jelentkezőket, akik az állítólagos szállásdíjakért 50 000 és 80 000 forint közötti összegeket utaltak át a gyanúsítottak számlaszámaira. Állást azonban egyik jelentkező sem kapott.

A dunaújvárosi nyomozók megállapították, hogy a csoport - ami kimondottan a bűncselekmények elkövetésére jött létre - hierarchikus szervezetként működött. Volt, akiknek rábíró, felhajtó szerepe volt, és volt, akik utalást fogadó funkciót töltöttek be a csoporton belül. A társaságot irányítók arra is ügyeltek, hogy a regisztrált hirdetések álnéven kerüljenek fel az internetre.

A társaság felszámolása 2013 őszén vette kezdetét. A dunaújvárosi nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak a segítségével fogták el a csoport tagjait. Az utolsó elfogás 2013. december 19-én hajnalban történt. A csoportot irányító L. Bálint Zsolt 30 éves budapesti lakos kezén ekkor kattant a bilincs.

A nyomozók mindegyik elfogást követően házkutatást tartottak a gyanúsítottak lakásain, illetve az általuk használt gépkocsikban. A bűncselekménnyel összefüggő bankkártyákat, számlakivonatokat, mobiltelefonokat és számítógépeket a rendőrök lefoglalták.

A gyanúsítottak közül V. Károly Márk 20 éves, R. László Zoltán 23 éves budapesti lakosok jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. L. Bálint Zsolt 30 éves budapesti lakost gyanúsított kihallgatását követően a dunaújvárosi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték az ő előzetes letartóztatását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.