Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Június 15. 21:19, szerda | Helyi

Külön kórterem – plusz pénzért

Külön kórterem – plusz pénzért

Szponzori segítséggel komfortosítottak két kórtermet a Szent Pantaleon Kórház baleseti sebészetén. A VIP kórtermeket – amelyek kialakítása hivatalos megrendelés esetén meghaladta volna a 2,5 millió forintot – 2011. július 15-én avatt

Nagy lépés a kórház traumatológiai osztályának. E szavakkal mutatta be dr. Gyöngyösi Pál osztályvezető főorvos a két megújult, többletszolgáltatást nyújtó kórtermet a meghívottaknak.

A két, kétágyas kórterem a kórház Vasmű út felé eső szárnyának harmadik emeletén van. Mivel ablakai délre néznek, a légkondicionálás nyári időszakban akár gyógyulást segítő tényezőnek is tekinthető. A kétágyas kórteremhez külön fürdőszoba is tartozik, óriás képernyős televítió, mikrohullámú melegítő és internet hozzáférés teszi könnyebben elviselhetővé a kórházban töltendő napokat.

A kórterem-avatás kötelező részét képezte a szponzorok, az együttműködők és segítők köszöntése. Közöttük első helyen szerepelt Grabarics Gábor helyi vállalkozó, aki a kivitelezés oroszlánrészén túl a folyamat menedzselésében is segített. A Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgáltató Kft. a gépészeti és vizes berendezések munkáit vállalta magára. A traumatológia saját alapítványa vásárolta meg a klímaberendezéseket, Szántó Péter pedig személyes hozzájárulással is, a kuratóriumi tagként is közreműködött a két kórterem megújításában, amelyhez hozzájárult munkájával a kórház saját szakembergárdája is.

hogy mekkora érték jött így létre, azt csak becsülni lehet. Dr. Gyöngyösi Pál véleménye szerint egy külső kivitelező két és félmillió forintot meghaladó összegért végezte volna el ugyanezt a feladatot.

A traumatológián 14 kórterem van. A kérdésre, hogy mely betegek kerülhetnek a most elkészült két kórterem valamelyikébe, az osztályvezető főorvos válaszolt:

A kórház szabályzata rögzíti, hogy a betegnek hozzá kell járulnia a VIP kórtermek többletszolgáltatásához. A térítés összegét önkormányzati rendelet határozta meg. Eszerint a térítés napi ötezer forint, függetlenül attól, hogy egy, vagy két beteget helyeztek el a kórteremben.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató-főorvostól azt tudakoltuk, hány VIP kórterem van jelenleg a Szent Pantaleon Kórház különböző osztályain és azok hogyan jöttek létre?

Az úgynevezett VIP kórtermek száma 14. Némelyiket saját beruházás keretében maga a kórház hozta létre. A most felavatott két traumatológiai kórtermen kívül az ideggyógyászaton kialakított kórterem köszönhető szponzori segítségnek. A szülészet-nőgyógyászati kórtermek kialakításához a város nyújtott segítséget. A felsoroltakon kívül vannak még a kórházban olyan kórtermek is, amelyek nem tartoznak a VIP kategóriába, mégis tartozik hozzájuk fürdőszoba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.