Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Augusztus 16. 16:13, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.kohaszkezi.hu

Kupagyőztesek a lányok

Kupagyőztesek a lányok

Csapatunk hódította a IV. Kohász-Hummel Kupát, miután a ma délutáni döntőben 28-27-re legyőzte a Vác együttesét. A torna harmadik helyét a Fehérvár KC szerezte meg, méghozzá a Zvezda Zvenigorod 33-30-as legyőzésével.

A Kohász-Hummel Kupa helyosztóira került sor ma délelőtt és délután a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, ahol a tegnapi eredmények alapján előbb a Debrecen és a román H.C. Zalau gárdája küzdött meg az ötödik helyért. A nyáron alaposan meggyengül román csapat ma játszott talán a legjobban, alaposan megnehezítette a debreceniek dolgát, de végül 31-30-as sikerének köszönhetően a hajdúsági egylet szerezte meg az ötödik helyet. A bronzmeccsen remek első félidőt produkált a Fehérvár az orosz Zvezda Zvenigorod ellen. Bakó Btond tanítványai az első harminc perc végén 19-11-re vezettek, s bár a Zvezda nagyot hajrázott a térfélcsere után, megyei riválisunk 33-30-as sikerét már nem tudta megakadályozni.

Ilyen előzmények után lépett pályára délután kettő órától a DKKA női kézilabda csapata a Vác ellen, s elnézve az ellenfél tegnapi meccseit, nem várt könnyű találkozó a Mátéfi-csapatra. Ahogy az sejthető volt, hatalmas csatát vívott a két csapat, melyeknek nem csak egymással, hanem a sportcsarnok rendkívül meleg levegőjével is meg kellett küzdeniük. A találkozót a mieink kezdték jobban, ám 4-2-es vezetésüket pár eladott labdával, kihagyott helyzettel pillanatok alatt leadták, s ezt a váciak könyörtelenül ki is használták (5-6). Ekkor kapta újra össze magát a Mátéfi-csapat, mely Szalai, Kovács és Hajtai, vagyis az új szerzemények góljaival lépett el három fával ellenfelétől, s a szünetig ebből sikerült kettőt meg is tartani (12-10).

A fordulás után sem csökkent az iram, s bár hiába azért akadtak mindkét oldalon, élvezetes, izgalmas meccset játszottak egymással a felek, melyben a vendégek válogatott hálóőre, Bíró Blanka játszotta a főszerepet. A fiatal kapus sorozatban hárította a mieink ziccereit, s erre építeni is tudott a Vác, mely ismét ledolgozta háromgólos hátrányát, s a jó lövőformát mutató Basic bombáival előbb egalizált, majd az 50. percben a vezetést is átvette (20-21). Ekkor Bulath és Triscsuk vette hátára a Kohászt, mely újból magához ragadta az előnyt, s ha nehezen is, de 28-27-re megnyerte a találkozót, s ezzel együtt a Kohász-Hummel Kupa első helyét.

A torna utáni eredményhirdetésen nem csak a csapatokat, hanem az egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták a szervezők. A legjobb kapusnak a zvezda Zvenigorod hálóőrét, Regina Jakupovát, a legjobb játékosnak együttesünk kiválóságát, Triscsuk Krisztinát választották a szakemberek és a játékvezetők, míg a torna gólkirálynőnek járó elismerést a szintén dunaújvárosi Kovács Anna érdemelte ki huszonnégy szerzett találatával.

Elégedettségi mutatók

Ahogy az várható volt, a dunaújvárosi csapat- és szakvezetés is nagyon hasznosnak ítélte a kétnapos viadalt, mely kiválóan szolgálta együttesünk, s a többi résztvevő csapat felkészülését.
"Jól sikerült számunkra ez a torna, rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtunk. A mai mérkőzésen már nagyon látszott, hogy a hatalmas hőség megviselte a játékosokat, csökkent a koncentráció, s ez okozhatta a sok kihagyott ziccert. Látjuk, hogy hol kell fejlődnünk, de ígéretes a keret, van jobb és bal oldalunk is, s biztos vagyok abban, hogy idővel még jobbak leszünk" – árulta el Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakmai vezetője.

"Nagyon hasznos mérkőzéseken vagyunk túl, ahol sokat tudtunk gyakorolni, s kijöttek azok a hibáink is, amiken a bajnoki nyitányig javítanunk kell. A küzdőszellemmel nem lehettem elégedetlen, három rendkívül szoros mérkőzést játszottunk, melyeket meg is nyertünk, vagyis jól dolgoztunk mind a három találkozón. A játékunk lehetett volna kiegyensúlyozottabb is, de ezen még tudunk és fogunk is javítani a közeljövőben. Új játékosaik beépítése a megfelelő ütemben halad, de ezen is dolgoznunk kell még a közeljövőben." – értékelte az elmúlt két napot Mátéfi Eszter, a DKKA vezetőedzője.

DVSC TVP – H.C. Zalau 31-30 (12-13, 27-27) büntetőkkel
Gólszerzők: Garbuz 7, Kudor 6, Varsányi 4, Despotovic 4, Klikovac 4, Sirián 2, Marincsák 2, Szilágyi 1, Slakta 1., illetve: Puiu 8, K. Contantinescu 6, Bardac 5, M. Constantinescu 3, Trif 3, Tamas 2, Klimek 1, Muresan 1, Rob 1.

Zvezda Zvenigorod – Fehérvár KC 30-33 (11-19)
Gólszerzők: Antonova 5, Egorova 5, Koroleva 5, Klimantseva 4, Amelchenko 4, Uskova 3, Potapenko 2, Ivanova 1, Zakharova 1., illetve: Tápai 8, Herr A. 7, Hajduch 4, Horváth B. 4, Csáki 3, Tanabe 2, Mayer 2, Májer 1, Boldizsár 1, Emberovics 1.

DKKA – Ipres-Center Vác 28-27 (12-10)
Gólszerzők: Triscsuk 9, Bulath 7, Kovács A. 4, Takács B. 3, Takács D. 2, Hajtai 2, Szalai 1., illetve: Basic 7, Jovetic 5, Helembai 4, Tóth E. 3, Farkas 2, Soós 2, Gróz 1, Hámori 1, Ertl 1, Szondi 1.

A IV. Kohász Kupa végeredménye: 1. DKKA, 2. Ipress-Center Vác, 3. Fehérvár KC, 4. Zvezda Zvenigorod, 5. DVSC TVP, 6. H.C. Zalau.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt