Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Március 30. 10:31, vasárnap | Helyi sport
Forrás: dab.docler, spigott,

Kupagyőztesek az acélbikák!

Kupagyőztesek az acélbikák!

A Volán elleni remek siker után sem lassítottak Acélbikáink, akik ma este a házigazda Miskolcot is legyűrték a Magyar Kupa négyes döntőjében, így a holnapi meccsek eredményétől függetlenül már megnyerték a sorozatot.

A tegnapi, remek siker után ma már újabb komoly feladat várt csapatunkra, mely a kupadöntőnek otthont adó Miskolc ellen lépett pályára a négyes döntő második játéknapján. Ahhoz, hogy együttesünk már ma megszerezze a sorozat első helyét, mindenképpen le kellett győznie a házigazdákat, s Acélbikáink így is vágtak neki a Jegesmedvék elleni találkozónak. Melynek első perceiben igyekezett nyomás alatt tartani Kalnins ketrecét a házigazda, ám hamar felvette a tempót csapatunk is, mely a 12. percben Peterdi közeli találatával meg is szerezte a vezetést (0-1). Nem sokáig örülhettünk azonban az előnynek, mert két minutummal később Hajós révén egalizáltak a vendéglátók, s mivel a harmadból hátralévő időben a kapusok játszották a főszerepet, így az első pihenőre 1-1-es állással vonultak a csapatok.
A térfélcserét követően sem csökkent az iram, de a kapu előtt lényegesen pontosabbak voltak a mieink, s ez nem csak a helyzetekben, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott.

A 23. percben Erdélyi lőtt bombagólt Pavuk remek átadása után, majd három minutummal később Papp Viktor érkezett pontosan Szabados korongjára, s máris 3-1-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Igyekezett tempót váltani a Miskolc, ám Acélbikáink kiválóan védekezték le kapujuk előterét, s ha volt is helyzete a hazaiaknak, azt Kalnins védeni tudta, így az utolsó etap előtt még mindig mi álltunk közelebb a sikerhez.
A harmadik húsz percben visszább vettek az iramból a felek, s bár jóval többet volt a korong a házigazdáknál, Stephan Lundh együttese rendkívül taktikusan járatta az órát, s igazán komoly esélyt nem adott ellenfelének a feljebb zárkózásra. Az 57. percben végleg eldőlt a meccs, miután Ladányi remek kiugratásával Szappanos húzott kapura, majd higgadtan a bal alsóba lőtt (1-4). Az utolsó percek már lecsorogtak simán, így újabb győzelmével már ma este megnyerte a Magyar Kupa küzdelmeit együttesünk! Szép volt fiúk, gratulálunk!

Miskolci JJSE – Dab.Docler 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Dab.Docler: Kalnins, Lindgren, Huba, Ladányi (2), Peterdi 1, Szappanos1 (1), Nagy, Erdélyi 1, Galanisz, Azari, Kiss Á., Hruby, Hüffner, Somogyi, Pavuk (1), Gröschl (1), Papp 1, Léránt, Szabados (1). Vezetőedző: Stephan Lundh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára