Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 27. 14:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Kuruzslással gyanúsítják a fogtechnikust

Kuruzslással gyanúsítják a fogtechnikust

Kuruzslással gyanúsít a rendőrség egy velencei fogtechnikust, aki diploma nélkül végzett fogorvosi tevékenységet.

Az 55 éves férfit összehangolt akció keretében a rendelőjében, fogorvosi beavatkozás közben tetten érték és elfogták kedd délután. A fogtechnikust kuruzslással, az asszisztensnőjét pedig bűnsegédlettel gyanúsítják, mindkettőjüket őrizetbe vették.

A férfi ellen két hónapja indított nyomozást a Gárdonyi Rendőrkapitányság a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének jelzése alapján. Ez idő alatt gyűjtötték össze azokat az okirati és személyi bizonyítékokat, amelyek alapján a gyanúsítottat elfogták.

A férfi házában a szakfelügyeletet ellátó főorvosok jelenlétében végzett, öt órán át tartó házkutatás során lefoglaltak egy kompletten felszerelt fogorvosi rendelőt, rengeteg fogászati eszközt és sok okirati bizonyítékot.

A szóvivő kitért arra: a rendelkezésre álló adatok szerint a fogtechnikus évek óta végzett olyan fogászati beavatkozásokat, amelyeket csak diplomás orvos végezhet. Széles pacientúrája volt. A nyomozás során vizsgálják a fogászati beavatkozások során használt eszközök, gyógyszerek beszerzési vonalát, s ellenőrzést végeznek az elvégzett tevékenységekért kapott anyagi ellenszolgáltatással kapcsolatban is.

Az eljárást lefolytató Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói kezdeményezik mind a férfi, mind pedig az asszisztensnője előzetes letartóztatását.

A jogszabály szerint azt, aki „a kuruzslást orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével” követi el, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. Aki pedig jogosulatlanul vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, az vétséget követ el, s egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújtható.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.