Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2014. Április 10. 13:01, csütörtök | Helyi

Kutató munka folyik a Rudasban

Kutató munka folyik a Rudasban

A Rudas, mint Tehetségpont

A Rudas Tehetségpont a TÁMOP 3.4.5–12-2012-0001 „Tehetséghidak Program” elnevezésű kiemelt projekt keretében Klubrendezvényt tartott 2014. április 08.-án.

A Tehetségpont lényege, hogy az országos rendezvényen részt vett diákok bemutatkozzanak az iskola közönségének, más iskola tanulóinak, illetve a többi intézményből érkező vendégeknek. Elmesélik, hogy hol jártak, mit csináltak.

A Rudas Iskolában nem újkeletű a kutató munka. Lassan 15 éve működik a Tudományos diákkör, ami mindig a Természettudomány köré orientálódik. A diákok önálló munkát végeztek, amit akár országos szinten is díjaztak.

A keddi napon az iskola tanulói Boros Viktor és Gortva Lucia is előadást tartott. Radioaktivitással kapcsolatos kísérletükben a Dunaújvárosban mérhető sugárzást vizsgálták.

A diákok bemutatkozásán kívül számos érdekes előadás is színesítette a napot.

Gratulálunk a fiatal tehetségeknek!

Címkék: rudas, tehetségpont

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását