Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Október 25. 11:38, hétfő | Helyi

Kutyálkodtunk

Kutyálkodtunk

„Teve van egy pupu, van két pupu, van négy pupu, sőt több"...” tartja a régi sláger. De ha tevéből ennyi fajta van, mennyi lehet kutyából?Másfél évtized után újra Dunaújváros adott helyet a C.A.C. Nemzetközi kutyakiállításnak

Majdnem kicsinek bizonyult a kemping területe, akkora volt az érdeklődés a vasárnap megtartott F.C.I – C.A.C kutyakiállításnak. Már a nevezéskor kiderült, nagy érdeklődésre lehetett számítani, hisz a 865 négylábú versenyző az átlagosnál sokkal több részvevőre utalt.

A több ezer érdeklődőt az időjárás is kegyeibe fogadta, így tényleg minden biztosítva lett az egyik legmagasabb létszámú CACIB kiállításnak.

Még a kívülállótt -aki még sosem látott ilyen kiállítást - is elragadta a hév. Már korán reggel érződött a levegőben a várakozás, a verseny feszültsége. Trénerek ( amúgy gazdik) tisztogatták, fésülték a versenyzőket, mert itt és most akár egy rossz helyen levő tincs is sokat számíthat.

Aztán a szigorú menetrend és forgatókönyv szerint elkezdődött a megmérettetés: azaz a versenyzők megjelentek a hazai és nemzetközi zsűri szigorú szemei előtt.

- Büszke vagyok Sólyomközi Jassre, mert fajtagyőztes lett a sárga boxerek között. Jumper (mert családon belül csak így hívjuk) ki tett magáért. – mondja boldogan Orosz Csaba, dunaújvárosi ebtartó. Jumper, mint egy igazi sztár, békésen és sikere teljes tudatában hagyja magát fotózni.

- Saját kennelem van, 2004-óta tenyésztem és értékesítem a kutyáimat. – tájékoztat Perjési Timea, aki egy egyik szemére kék, másik szemére barna szibériai huskyt indított. A felemás szemű Csady Afrodite nagy feltűnést keltett az érdeklődők közt.

A nap eseménye természetesen a Best In Show volt, ahol a fajtagyőztes kutyák még egymás közt is versenyeztek és a legjobbak serleget kaptak. Az már csak hab a tortán, hogy az első helyet elért kutyák boldogan pózoltak a dobogó legfelső fokán.

A kilátogató szemlélők közül biztos senki sem tudna választ adni a riport elején feltett kérdésre – tevét egy darabot se láttam -, de mint ahogy Szöllősi Anikó, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Dunaújvárosi Szervezete elnöke elmondta, tíz fajtacsoportban több mint hetven díjat adtak ki.

Órákig lehetne sorolni a kutyák fajtajellemzőit, s azt is., mi minden szempontnak kellett a kiválóknak megfelelniük. Ízelítő gyanánt egy-két induló képét megtekintheti fotógalériánkban. Elég, ha idekattint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.