Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 12. 07:23, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dab. docler ( Spigott- Mudra László)

Küzdelmes DAB-búcsú

Küzdelmes DAB-búcsú

Hozta a papírformát, söpréssel jutott döntőbe a Volán, miután 7-2 arányban nyert a Dunaújvárosi Jégcsarnokban az elődöntő harmadik játéknapján. Az Acélbikák alakulata kitett magáért, küzdelmes, szép meccsel búcsúzott a Dab.Docler


A bajnoki elődöntő harmadik mérkőzése várt vasárnap este a DAB hokisaira, akik a túlélés reményében fogadták a sorozatban 2-0-ra vezető Volán együttesét.

Kontrából jobb a Volán

A kezdésre ezúttal nem is lehetett panasza a hazai drukkereknek, hiszen már az első támadásból sikerült megszereznie a vezetést az Acélbikáknak, akik közül Galanisz lepte meg egy középtávoli lövéssel Bálizs kapust, s már a 18. másodpercben megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1-0). A gól után persze igyekezett tempót váltani a vendégcsapat, ám a vendéglátók állták a rohamokat sőt, több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani a fehérvári kapu előtt. A 10. percben, némileg váratlanul egyenlített a Sapa, mely egy hazai korongvesztés után kontrázhatta le az Acélbikákat, s Vas kapáslövésével egalizált, ám a hazaiak továbbra is nagy elánnal támadtak, s öt minutummal később Velebny emberelőnyös találatával visszavették a vezetést, egyáltalán nem érdemtelenül (2-1).


A játékrész végén újból fórba kerültek az Acélbikák, ám nem sikerült élni a lehetőséggel, de így sem volt oka panaszra a hazai drukkereknek, mert a DAB játékosai továbbra is remek iramban játszottak, s többször is kapuja elé szorították vetélytársukat. A Volán azonban bizonyította, hogy ellene nem lehet hibázni, hiszen egy újabb eladott koronggal ezúttal Sofron szólózhatott, s nem túl erős lövése meglepte Sevela kapust, így kezdődhetett minden elölről (2-2). A folytatás is jobban alakult a vendégek számára, hiszen másfél perccel később Sofron emberelőnyös találatával már a vezetést is átvette a Volán, s ekkor úgy tűnt, hogy a két gyors góltól megroppannak az Acélbikák (2-3).

Már nincs esély a végén

Nem így történt, ugyanis a vendéglátók továbbra is óriási elánnal küzdöttek az egyenlítésért, ám a mai napon az egyik legnagyobb ellenfelük saját helyzetkihasználásuk volt. Hiába került Azari, Velebny, majd Gröschl is ígéretes helyzetbe, egyikőjük sem tudott túljárni Bálizs eszén. Ez a 32. percben már sikerült Pavuk Attilának, ám hiába húzta el két védő, majd a Volán kapusa előtt is a korongot, egy méterről az üres kapu mellé csúsztatta a pakkot, s erre nagyon ráfizetett a piros-fehér együttes, mert az ellentámadásból Vas is megszerezte második találatát, s ekkor már érezni lehetett, hogy nincs visszaút a házigazdák számára (2-4).
A DAB becsületére legyen mondva, hogy játékosai továbbra is mentek előre becsülettel, de egyre kevesebb volt támadásaikban a veszély, ráadásul hátul egyre inkább fellazultak, s ezt egy Volán-szintű csapat ellen sajnos nem lehet megtenni. A 46. percben végleg eldőlt a csata, miután Kovács is kihasznált egy méretes hazai védelmi hibát, így az utolsó negyed óra már semmi izgalmat nem ígért. A DAB játékosai előtt így is adódott még helyzet, nem is egy, ám ziccereiket képtelenek voltak gólra váltani, míg a vendégek az 51. és az 58. percben is betaláltak Sevela ketrecébe, s végül fölényes 2-7 arányú sikerrel szerezték meg harmadik, már döntőt érő győzelmüket a párharcban.
Az Acélbikáknak sem szabad azonban szomorkodnia, hiszen a három vereség ellenére remek szezont futottak idén, közel száz lejátszott mérkőzés mellett megnyerték a MOL Ligát és a Magyar Kupát, kiválóan szerepeltek a Kontinentális Kupában is, s végül a magyar bajnokságban is a bronzérem került a nyakukba.

Mestermérleg

Stephan Lundh vezetőedző a vereség ellenére is büszke volt tanítványaira a mérkőzés után, s mint azt elárulta, leginkább csapata rossz helyzetkihasználása miatt lehetett hiányérzete, s a vendégek szakvezetője szerint is szorosabb csatát láthatott a közönség annál, mint amit az eredmény mutatott a végén.


Stephan Lundh: - Jó első harmadot játszottunk, s a másodikban sem volt gond a játékunkkal, de a Volán minden egyes apró hibánkat könyörtelenül megbüntetve megfordította az eredményt. Voltak bőven lehetőségeink, ám a helyzetek kihasználásával komoly gondban voltunk, ám így is büszke vagyok a csapatra, mert becsülettel küzdöttek, s egy pillanatig sem adták fel a harcot. Ahhoz, hogy tovább javuljunk, nekünk is szükségünk lenne 50-60 olyan mérkőzésre, melyre a Fehérvárnak lehetősége van az EBEL-ben, ezt a sebesség és gondolkodásbeli gyorsaságot csak ilyen találkozókkal lehetne kiegyenlíteni.


Kevin Preimeau: - Nem volt ez olyan könnyű meccs, mint azt az eredményből gondolnánk, mert a DAB nagy csatára késztetett minket. Elkerülhető gólokat kaptunk a mérkőzés elején, ám a csapat tagjai sok munkával fordítottak, s végül megérdemelten nyerték a sorozatot.

Dab.Docler – Sapa Fehérvár AV19
2-7 (2-1, 0-3, 0-3)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Velebny 1 (1), Azari (1), Galanisz 1 (1), Peterdi, Hegyi, Pozsgai, Somogyi, Mihalik, Vaszjunyin (1), Kiss D., Tőkési, Pavuk, Gröschl, Szappanos, Lencsés, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Papp V., Virág
Vezetőedző: Stephan Lundh


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.