Városlista
2020. október 19, hétfő - Nándor

Hírek

2018. Március 02. 11:03, péntek | Helyi sport
Forrás: Fotó: Horváth László

Küzdősportok a porondon

Küzdősportok a porondon

Dunaújvárosban mindig is nagy hagyományai voltak a különböző küzdősportoknak. Csak egy példa: a város birkózói évtizedeken keresztül az ország legjobbjai közé tartoztak.
Képünk egy utánpótlás birkózó-versenyen készült.

Kezdjük a birkózókkal! A kétezres évek elején, amikor a Dunai Vasmű alaposan lecsökkentette a sporttámogatásokat, a birkózók is nehéz helyzetbe kerültek. Az utóbbi években leginkább az utánpótlás-viadalokon bizonyítanak a dunaújvárosiak.
Az, hogy él a sportág a városban azt leginkább az bizonyítja, hogy a Dunaferr SE birkózó-szakosztálya a Magyar Birkózó Szövetség által kijelölt régiós centrum lett, ezért kiemelt szerepe van a szövetség sportágfejlesztési programjában. Rendszeresen tartanak régiós edzőtábort Dunaújvárosban a Gurics György Birkózó Centrumban. Ezeken az eseményeken több neves edző és jelenlegi válogatottak is foglalkoznak a gyerekekkel. A Dunaferr mint régiós központ jelentős támogatást kap a birkózó szövetségtől, ami előrevetítheti, hogy ismét jó eredményeket érnek el a felnőttek között is. És a szakosztály új edzőtermében, az Arany János iskolában talán már gyakorolnak a korábbi klasszisok, mint például Vadász Csaba, Valentényi Sándor, Kovács József, Kovács Tibor vagy éppen Korpics István utódjai. A szakosztály elnöke Pintér Attila, önkormányzati képviselő, a szakmai igazgató Mátyás Gábor.
Az ökölvívás nemrég ébredt föl Csipkerózsika álmából, méghozzá egyszerre két klub megalakulásával. Előbb a Fox SE, majd az önkormányzat által támogatott Dunai Ökölvivó SE jött létre. A Fox SE sokáig a Vasas SC kihelyezett dunaújvárosi tagozata volt. A DÖSE Hosszú Jánosnak , a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének a hathatós segítségével született meg - elsősorban a hátrányos helyzetű roma gyerekek sportolását elősegítendő. A két klub tavaly márciusban egyesült, és egyre jobb eredményeket érnek el a hazai viadalokon. Ami talán a legbiztatóbb, hogy novemberben nemzetközi gálát rendezett az egyesület a Magyar Ökölvívó Szövetség segítségével. A rendezvény rangjáról talán mindennél többet mond, hogy itt volt a szövetség elnöke, Erdei Zsolt, aki az amatőrök és a profik között is világbajnoki címet szerzett. „Mellesleg” van egy olimpia bronzérme. Vagyis a dunaújvárosi ökölvívás ismét felkerült a sportág honi térképére.
Egyre jobb a létesítmény helyzet is. A patyolat udvarában és a Békevárosrészben is van egy edzőterem, de már készül egy harmadik is, az egykori birkózócsarnok

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 19. 17:01, hétfő | Bulvár

Ridley Scott Napóleonról szóló filmet forgat Joaquin Phoenixszel

Ridley Scott Napóleonról szóló filmet forgat, amelynek főszerepét az Oscar-díjas Joaquin Phoenixre bízza - számolt be róla a deadline.com.

2020. Október 19. 16:01, hétfő | Belföld

Másfél milliárd forintnyi hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök

Másfél milliárd forintnyi hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök az M43-as autópályán egy török kamionban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

2020. Október 19. 14:54, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 39,8 millió, a gyógyultaké 27,4 millió a világon

A világon már 39 898 689 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 112 588, a meggyógyultaké pedig 27 420 679 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.

2020. Október 19. 13:57, hétfő | Kék hírek

Kilenc milliós kárt okoztak egy műszaki áruháznak

A gyanú szerint a férfi apránként ellopta az elektronikai cikkeket, majd nevelt lányának adta, aki az interneten eladta őket.