Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 14. 21:20, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu

Lángokba borították a francia várost

Lángokba borították a francia várost

Autókat, egy óvodát és egy szabadidőközpontot is felgyújtottak a francia fiatalok az éjjeli kitört zavargásokban Amiens-ben. A rendbontók a megfékezésükre kivezényelt rendőrökkel is összecsaptak.

Kiégett kocsikra és épületekre ébredt az észak-franciaországi Amiens. Az egész éjjel tartó zavargásokban 100 fiatal csapott össze a rendőrökkel, az egyenruhásokra sörétes puskával is rálőttek, több rendőrt lőtt sérülésekkel ápolnak, az utcai harcokban 16 egyenruhás sérült meg. A rendbontók egy szabadidőközpontot és egy óvodát is felgyújtottak. A helyiek egy része szerint a hatóságok provokálták a fiatalokat. Sajtóhírek szerint a zavargásokat egy közveszélyesen vezető sofőr előállítása váltotta ki. A szabálysértés ott történt, ahol korábban már elgázoltak egy fiatalt.
A rend fenntartása érdekében a belügyminiszter is a helyszínre utazott. Francois Hollande államfő a törvényes rend betartatása érdekében több pénzt ígért az észak-franciaországi városnak. Amiens-t a hónap elején közzétett jelentésben a legveszélyesebb 15 település közé sorolták, ahol nagyobb rendőri jelenlétre van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 05:00, szombat | Külföld

Már az idén elkezdődhet a német lakosság oltása

Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban, így már az idén elkezdődhet a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen - jelentette a hírportálján a Bild című német lap.

2020. Október 23. 17:04, péntek | Külföld

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel a francia hatóságok

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel, 24 embert előállítottak és 24 ezer euró készpénzt lefoglaltak a hatóságok Franciaországban

2020. Október 23. 14:08, péntek | Külföld

A megyék több mint felére kiterjesztik az éjszakai kijárási tilalmat Franciaországban

A franciák több mint kétharmadát érinti szombattól az éjszakai kijárási korlátozás, amelyet a koronavírus-járvány megfékezésére a kormány az ország száz megyéjéből 54-re terjeszt ki.

2020. Október 23. 13:01, péntek | Külföld

Túszokat ejtettek egy római migránsközpont lakói a karanténintézkedések miatt

Az emberrablások esetében alkalmazott rendőrségi közvetítők segítségére volt szükség egy római migránsközpontban csütörtökön, ahol a koronavírus miatt karantén alá helyezett bevándorlók túszul ejtették a tábor dolgozóit.