Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Április 15. 21:08, hétfő | Külföld
Forrás: hu.euronews.com

Lángol a párizsi Notre-Dame!

Lángol a párizsi Notre-Dame!

Tűz ütött ki hétfőn a párizsi Notre-Dame székesegyházban a francia tűzoltóság tájékoztatása szerint.

A hírek szerint a tűz a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkezett, és onnan terjedt tovább. A hátsó szentély, alakja után nyílvesszőnek keresztelt tornya lángra kapott, majd ledőlt. Majd a Reuters nem sokkal este nyolc után azt közölte, hogy leomlott a tetőszerkezete az épületnek.

A legfrissebb hírügynökségi felvételek alapján fél kilenckor úgy tűnik, hogy még mindig ég a 850 éves épület. A tűzoltók közben küzdenek a tűz megfékezéséért. Hatalmas vízsugarakkal oltják a tüzet. Az épület hátsó részénél és belül még mindig nagy a tűz. A lángok terjedését sikerült megállítani, folyamosan hűtik az épületet. De továbbra is több tíz méter magas lángcsóvák vannak az épületben este kilenckor. Evakuálják a Notre-Dame közelében, a szigeten lakókat, közölte a polgármesteri hivatal. A francia főváros belvárosában lévő szigeten körülbelül ezren laknak.

Azt továbbra sem tudni, mi okozta a tüzet. Véletlen okozhatta a tragédiát. A rendőrség balesetként kezeli a tűzesetet. Egyelőre nincs arról információ, hogy bárki megsérült volna a tűzben.

A tűz iszonyatosan gyorsan terjedt, nagyon nehéz tűzről van szó - nyilatkozták a tűzoltók, megerősítve a korábban megjelent híreket arról, hogy a tetőn lévő állványzatokról indult el a tűz.

A katederális kincsei egyelőre úgy tűnik, hogy biztonságban vannak, erről a André Finot, a Notre-Dame szóvivője beszélt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 07:42, hétfő | Külföld

A Boeing vezetője elismerte, hogy cége hibázott

A Boeing amerikai repülőgépgyártó vezetője vasárnap elismerte, hogy cége hibát követett el a 737 MAX típusú gépekkel kapcsolatban, és időbe telik a bizalom visszaszerzése két személyszállító gépük lezuhanása után.

2019. Június 17. 07:30, hétfő | Külföld

Chikungunya-láztól betegedtek meg izlandi turisták Spanyolországban

Chikungunya-láztól betegedtek meg izlandi turisták Spanyolországban, ahol most először jelentették a tigrisszúnyog által terjesztett vírusfertőzés előfordulását - közölte a valenciai egészségügyi szolgálat közleményében.

2019. Június 17. 06:00, hétfő | Külföld

Hajlandó lenne újratárgyalni a Brexit-csomagot az EU

A brit külügyminiszter szerint megfelelő brit javaslat esetén az Európai Unió hajlandó lenne újratárgyalni a brit EU-tagság megszűnéséről (Brexit) kidolgozott egyezménycsomagot, annak érdekében,

2019. Június 16. 14:30, vasárnap | Külföld

Közös hadgyakorlatot tart Szerbia, Oroszország és Fehéroroszország

Szláv testvériség 2019 fedőnévvel közös hadgyakorlatot kezdett Szerbia, Oroszország és Fehéroroszország a Belgrádhoz közeli Pancsován szombaton - közölte a szerb védelmi minisztérium.