Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 12. 07:32, szerda | Helyi

Lecsaptak az ercsi zsarolópárosra

Lecsaptak az ercsi zsarolópárosra

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán 2012. november közepén tett feljelentést egy fiatal ercsi nő azzal kapcsolatban, hogy egy ercsi házaspár több hónapja zsarolja.

Mint később kiderült, a nő kábítószer-fogyasztó, és az ercsi férfitől vásárolt többször kábítószert. Azonban volt olyan eset, amikor hitelbe hozta el a drogot, később viszont annak árát nem tudta kifizetni. A férfi és annak felesége ekkor fenyegették meg többször azzal, hogy megverik, illetve felakasztják, hogyha nem fizet nekik.

Ekkor azonban már kamatot is felszámoltak neki, és többszörösét kellett volna kifizetnie, mint a drog eredeti ára lett volna. Volt olyan eset, hogy a férfi meg is ütötte a sértettet, hogy nyomatékot adjon követelésének. Ennek során a nőnek sérülése nem keletkezett. A zsarolások hatására azonban korábban már többszázezer forintot adott át a házaspárnak.

A férfi és a nő elfogására akkor került sor, amikor a következő részletet fizette ki egy előre megbeszélt helyszínen. A találkozóra ugyanis a nő nem egyedül érkezett. A dunaújvárosi nyomozók és a főkapitányság Alba Akció Alosztály munkatársai is ott voltak. Akkor kattant a páros kezén a bilincs, amikor a pénzt a nő átadta nekik.

Elfogásukat követően lakásukban házkutatást tartottak a dunaújvárosi nyomozók. Ott több olyan eszközt – köztük kábítószergyanús anyagot, patikamérleget, névfeljegyzéseket - lefoglaltak, amik egyértelműen alátámasztják, hogy a férfi droggal kereskedett.

Ezen kívül egy légpuska is előkerült, melyet szintén lefoglaltak. Ugyanúgy, mint azt a pénzköteget, melyet a férfi az elfogásakor az autó padlózatára ledobott, illetve azt a bicskát, amit szintén az autóban találtak meg.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra történt előállításukat követően a nyomozók mind a nőt, mind a férfit gyanúsítottként hallgatták ki súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett miatt, míg a férfit ezen kívül visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt is. Ezt követően mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
Bírósági meghallgatásukra 2012. december 09-én került sor, melynek során a Székesfehérvári Városi Bíróság a 29 éves bűntett előéletű ercsi férfit előzetes letartóztatásba helyezte, míg a büntetlen előéletű 28 éves ercsi nőt szabadon engedte.

Címkék: drog, Ercsi, zsaroló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.