Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 21. 14:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Legyőzte a DKKA Egert a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében

Legyőzte a DKKA Egert a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata mindkét félidőben tizenkilenc gólt szerezve arattak 38-28-as sikert a pályaválasztó vendégek felett ma este a sportcsarnokban.

Papíron idegenben, de mégis hazai környezetben lépett ma pályára együttesünk, mely ezúttal az Eger gárdájával küzdött meg a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Gond nélkül
A mérkőzés egyértelmű esélyesei a mieink voltak, akik a közelmúltban már bajnokin is összemérték erejüket mai vetélytársukkal, s akkor 36-26-os győzelemnek örülhettek. A találkozó első két gólját Kohász szerezte, s bár a vendégek az első hat-hét percben még jól tartották magukat, 3-2-es dunaújvárosi vezetésnél állva hagyta ellenfelét a Mátéfi-csapat. Vig védései után gyors indításokból, valamint felállt fal ellen is eredményesen támadtak a mieink, s Ferling, Berta, valamint Bulath találatai után már 8-3-as Kohász-vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban is egyértelműen Ferlingék uralták a meccset, akik játszi könnyedséggel növelték előnyüket, s 13-5-nél már időt kellett kérnie az egri szakvezetésnek. Ez segített is a pályaválasztónak, ugyanis a félidő utolsó tíz percét két góllal megnyerte az Eger, ám a Kohász vezetését így sem tudták igazán veszélyeztetni (13-19).
A második felvonás elejét is jobban kezdte együttesünk, mely ismét meglógott vetélytársától, ám a továbbra is nagyon becsületesen küzdő egriek tartották a lépést a Kohásszal, s nem engedték még jobban meglépni Bulathékat (17-25). A játékrész derekához érve már minden mezőnyjátékosának lehetőséget adott Mátéfi Eszter, s a pályára lépők igyekeztek is élni az eséllyel, így Ács, Gera, Palotás góljai után is joggal örülhetett a hazai publikum, hiszen szűk tíz perccel a meccs vége előtt már tizenkét góllal állt jobban ellenfelénél csapatunk (20-32). A mérkőzés véghajrájában már csak a gólkülönbség volt kérdéses, igaz ekkor lényegesen kevesebbet törődtek a védekezéssel a csapatok, s a gólpárbajból ismét a vendégek jöttek ki jobban. Ez azonban csak arra volt elég az egrieknek, hogy ismét feljöjjenek tíz gólra, ám a Kohász magabiztos győzelmét, illetve továbbjutását esélyük sem volt megakadályozni (28-38).

Felkészülésnek is jó volt
A mérkőzést követően elégedetten nyilatkozott Mátéfi Eszter, aki elsősorban annak örül a továbbjutáson kívül, hogy minden játékosát pályára tudta küldeni az Érd elleni hétvégi találkozó előtt.
- Úgy gondolom, hogy biztosan hoztuk a kötelező győzelmet, méghozzá úgy, hogy igyekeztünk komolyan venni a mérkőzést, s ez talán a lőtt góljaink számából is látszik. Fontos állomása volt ez a meccs a heti programunknak, ugyanis amellett, hogy továbbjutottunk a legjobb nyolc közé, igyekezetünk felhasználni arra is ezt az összecsapást, hogy minél jobban felkészüljünk a hétvégi, Érd elleni hazai rangadóra, s külön öröm számomra, hogy minden benevezett játékosnak lehetőséget tudtak adni a játékra.

Eszterházy KFSC-Globál Safe – DKKA
28-38 (13-19)
DKKA: Vig, Hosszu 3, Gera 5, Ferling 5, Takács D. 3, Bulath 6, Berta 5. Csere: Csapó, Pisák (kapusok), Vadász, Rádl 2, Ács 3, Takács F. 4, Palotás 2, Ferenczy. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.