Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 07. 22:12, kedd | Helyi

Lehet fűteni, de a szelepeket nyissuk ki

Lehet fűteni, de a szelepeket nyissuk ki

Kérni lehet a fűtés bekapcsolását a közös képviselőknek. Hivatalosan ugyan még nem kezdődött meg a fűtés szezon, hogy is kezdődhetett volna, hiszen, elméletileg az indián nyár időszakát élnénk még jó bő egy hónapig, azonban mégi

Kérni kell tehát a közös képviselőnek, hogy legyenek melegek a radiátorok.  Kérés nélkül csak október 15. után illetve akkor kapcsolják be a fűtést, helyi rendeletünk szerint, ha a napi középhőmérséklet két napon keresztül nem haladja meg a 12 fok Celsiust, illetve egy nap 10 fok alá csökken. Természetesen a fázósaknak rossz hír, hogy ezidáig egyetlen nem sem süllyedt a hőmérséklet annyira, hogy hivatalból kezdődhessen a pótfűtés. A pótfűtés, ami pedig egyáltalán nem is pótfűtés, hiszen okafogyottá vált a mérés szerinti elszámolás bevezetése óta. Minden egy hóközponthoz tartozó közösség azt fizeti ki, amennyi hőt elhasznált. A hőközpontokban rendszeresen leolvassák az értékeket, így fűtés elindulásakor, leállásakor, minden hónapban és persze az árváltozásokkor.

 

Mi fogyasztók szétosztjuk magunk között az elhasznált hőt… ki így, ki úgy.. vagy a lakásunk légköbmétere alapján vagy a költségosztókon található fiolák leolvasása után. Lényeg, hogy a ténylegesen elhasznált hő az elszámoló számlában szerepel, addig részszámlákat fizetünk. Tehát ebből következően a részszámlánk a  korábbi fűtéskor nem változik, az elszámoláskor szerepel majd.

 

Fontos, hogy még nem késő, mindenki tekerje fel 5-re a radiátor szabályozót még szezonkezdet előtt, s legalább egy napig így is üzemeltesse, hogy sikerüljön a rendszer feltöltése és légtelenítése. Nem kell nagy fizikai tudásunk,hogy el tudjuk képzelni,ha nincsenek kinyitva a szelepek, akkor nem tud áramlani a melegvíz hiába töltik fel, s így a levegőt sem tudja az automata légtelenítőkön keresztül kiengedni a rendszerből.

 

A levegős rendszer pedig nem csupán csörgéssel, zörgéssel, súgással jár, hanem romlik a rendszer fűtési hatékonysága is. Tehát a szelepeket mindenképpen nyissuk ki.

 

Itt olvasható, hogy milyen időjárás várható városunkban az elkövetkezendő napokban, nem süllyed a hőmérésklet kötelező fűtési szint alá.


 

(F.Gy.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.