Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 12. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Lehetne nagyobb a politikusok közösségi aktivitása

Lehetne nagyobb a politikusok közösségi aktivitása

Az amerikai törvényhozás tagjainak jelentős része használja a közösségi média nyújtotta eszközöket, szakértők szerint még mindig nem elegen, és nem elég aktívan ahhoz, hogy potenciális választóikat valóban megszólítsák.

A CBS News beszámolója szerint tízből nyolc amerikai kongresszusi képviselő rendelkezik Facebook és/vagy Twitter fiókkal. Összesen 433 képviselő, azaz a kongresszus tagjainak 81 százaléka használja a rövid szöveges üzenetek kiküldésére alkalmas Twittert, míg 441 képviselő (83%) rendelkezik Facebook profillal.

Érdekesség, hogy míg Barack Obama elnök aktívan használta választási kampányában a közösségi médiát, a demokrata politikusok mégis mintha le lennének maradva a republikánusok mögött. A képviselőházban a republikánus tagok 86 százaléka, a demokratáknak csak 75 százaléka "csiripel", míg a szenátusban ülő 47 republikánus közül 41, az 51 demokrata közül 41 használja a Twitter felületét.

A legfiatalabb választói réteg, azaz 18-29 éves korcsoport tagjai - némi túlzással - gyakorlatilag online élnek. A korosztály megszólítása érdekében ezért a szakértők szerint különösen fontos lenne, hogy a politikusok éljenek az online közösség adta lehetőségekkel, és ne pusztán passzív közléseket tegyenek ezeken, de folytassanak párbeszédet elkötelezett és potenciális választóikkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.