Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Október 18. 09:26, szombat | Helyi

Lengyel siker a Kontinentális Kupán

Lengyel siker a Kontinentális Kupán

Az első harmadban még vezetett, de a második és harmadik felvonásban is három-három gólt kapott együttesünk a Sanok elleni mérkőzésen, így a lengyel bajnok örülhetett 6-2-es sikernek.

Dab.Docler – KH Sanok 2-6 (1-0, 1-3, 0-3)

Dab.Docler: Kalnins (Sevela), Martinka, Martine 1, Azari 1, Hrdel, Kiss Á. (1), Pozsgai, Hüffner, Somogyi, Gröschl, Szappanos, Nagy R. (1), Mestyán, Peterdi, Pavuk (1), Galanisz, Erdélyi T., Léránt, Kovács, Papp V., Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

A Kontinentális Kupa brassói csoportkörében korcsolyázott jégre péntek délután a Dab.Docler jégkorong csapata, mely a lengyel bajnok KH Sanok ellen mérette meg magát a csoportkör első összecsapásán. Ugyan a két gárda nyári mérkőzésén Acélbikáink 5-2-re legyőzték vetélytársukat, a lengyelek azóta új edzőt, s több jó légióst is igazoltak, így nagyon nehéz mérkőzés várt Donald MacLean tanítványaira. Akik remekül álltak bele a meccsbe, s Nathan Martina góljával már a második percben megszerezték a vezetést (1-0). A bekapott gól után észhez tért a Sanok is, s több alkalommal veszélyeztetni is tudták Janis Kalnins ketrecét, de ahogy a mieink úgy ők sem tudtak hálóba találni az első harmadból hátralévő időben, így a mieink vonulhattak elégedettebben az első pihenőre.

A második felvonás sajnos nem alakult ilyen jól, hiszen Jordan Pietrus révén már a 3. percben kihasznált egy emberelőnyt a Sanok, majd kicsivel több, mint egy minutummal később a lengyelek légiósa ismét betalált, s máris náluk volt az előny (1-2). A lengyelek második góljára Azari Zsolt a 27. percben válaszolt, de sokáig nem örülhettünk az egyenlítésnek, mert a játékrész derekán ismét visszavette a vezetést a Sanok gárdája, melyet meg is tartott a harmad végéig, így az utolsó etap előtt már ők álltak közelebb a sikerhez (2-3).

A harmadik húsz percet egy áthúzódó emberhátránnyal kezdték az Acélbikák, s a lengyelek ezt is kihasználták a tavaly még Miskolcon légióskodó Knox góljával, majd miután 44. percben Danton már a második találatát szerezte, gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (2-5). Főleg úgy, hogy az 51. percben már a hatodik góljának örülhetett a lengyel egylet, mely a hátralévő szűk tíz percben sem adott esélyt a felzárkózásra csapatunknak, így végül simán, 6-2-re nyerte a találkozót. Acélbikáink helyzete azonban még a vereség ellenére sem reménytelen, hiszen a csoportkörök legjobb második helyezettje is továbbjuthat a következő fordulóba, ám ehhez – a hátralévő meccsen aratott két győzelem mellett – a péntekinél lényegesen jobb teljesítményt kell nyújtaniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.